16.1 C
Medemblik
6 juli 2020 21:57
Medemblik Actueel.

Column Andrea van Langen: Keiharde euro’s

Medemblik – Een raadsmeerderheid vindt het geen probleem dat het budget voor bijstandsuitkeringen, Op/Maat en jonge arbeidsgehandicapten straks wordt uitgegeven aan cliënten uit andere gemeenten. Dit  vanwege de oprichting van een Westfriese Werkorganisatie. De VVD wil met die samenwerking kostenvoordeel halen om meer mensen aan het werk te helpen, dus keiharde euro’s besparen.  Het gaat niet om geld maar om mensen aldus onze tegenstanders. Uiteraard, maar je kunt een euro maar één keer uitgeven.

Aan uitbreiding van de Oosterbegraafplaats bijvoorbeeld. Een gezamenlijk door de Andijker raadsleden (AB, CDA,CU, PWF/GL, VVD) ingebrachte motie, uit de koker van de VVD, met een oproep om dit raadsbesluit uit 2010 eindelijk ten uitvoer te brengen, behaalde een ruime meerderheid.

Ook bezwaren draaien vaak om geld, want misschien wordt je huis wel minder waard als je bijvoorbeeld een paardenbak naast je krijgt. Die kans is in Andijk kleiner geworden met de nieuwe door de raad vastgestelde regels voor paardenbakken. Diezelfde raad wil dat voor paardenbakken die al bestaan of toegezegd zijn een uitzondering wordt gemaakt. Dus niet de regels veranderen tijdens de wedstrijd!

Andijk heeft nogal wat paardenbakken en daaruit mag je concluderen dat we het eigenlijk nog best goed hebben. En als je het goed hebt, waarom zou je dan naar de wereld om je heen kijken? Dan wint behoudzucht vaak van ondernemingslust. Zou dat de reden zijn dat raadsleden zo vaak worden geconfronteerd met allerlei bezwaren? En dat brengt me weer bij mijn eerste punt, keiharde euro’s dat is waar het vaak om draait.

En worden we daar nu blij van? Zelf word ik blij van een middagje zwemmen bij de Weid, er zijn weer abonnementen verkrijgbaar! Laat nu die zon maar komen.

Andrea van Langen, fractievoorzitter VVD Medemblik.

Reageren via facebook