Medemblik Actueel.

Woninginbraken Abbekerk

Abbekerk – In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een woning aan de Berkenstraat en de Heermoes in Abbekerk.

De inbrekers hebben aan de Berkenstraat een raam geforceerd om binnen te komen, het is nog niet bekend wat er is weggenomen. Ook aan de Heermoes is een raam opengebroken, hier zijn onder andere geld, een laptop en een telefoon gestolen.

De politie besteedt veel aandacht aan het opsporen van verdachten van woninginbraken. Dat gebeurt onder meer met technisch onderzoek en buurtonderzoek. Op het gebied van preventie werkt de politie nauw samen met gemeenten.

Burgers kunnen zelf ook veel doen om een inbraak in hun woning te voorkómen. Zorg bijvoorbeeld voor goed hang- en sluitwerk en leg geen huissleutels onder de deurmat of in de bloembak. Tip de politie als u verdachte personen of voertuigen in uw woonomgeving ziet. Noteer signalement, kenteken en bijzonderheden. Heeft u verdachte personen of voertuigen gezien, neem dan contact op met de politie: 0900-8844 (lokaal tarief).

Reageren via facebook