Medemblik Actueel.

Regionieuws

Noord-Hollands openbaar vervoer hoog gewaardeerd

Noord-Holland – Het openbaar vervoer in de provincie Noord-Holland scoort in 2012 gemiddeld een 7,6. Dat is iets hoger dan het landelijk gemiddelde van 7,4. Zo blijkt uit de OV-klantenbarometer.

De OV-klantenbarometer is een onderzoek naar de mening en tevredenheid over het openbaar vervoeraanbod onder reizigers. De OV-klantenbarometer is een landelijk onderzoek, dat sinds 2001 jaarlijks in de periode van oktober t/m december in opdracht van het Kennisplatform Verkeer en Vervoer (KpVV) wordt gehouden. De reizigers geven rapportcijfers aan verschillende aspecten die met hun reis te maken hebben. Deze aspecten lopen uiteen van de kans op een zitplaats tot de sociale veiligheid. Het onderzoek wordt gehouden onder bus-, tram-, trein- en metropassagiers.

Het KpVV heeft ruim 85.000 reizigers gevraagd hun bevindingen met het openbaar vervoer uit te drukken in een rapportcijfer.

Reageren via facebook