19.4 C
Medemblik
14 augustus 2020 09:28
Medemblik Actueel.

Plan miljoenenbezuinigingen Medemblik

Medemblik – De begeleiders van de kerntakendiscussie van de gemeente Medemblik presenteren woensdag 27 maart in Cultura in Andijk hun eerste concrete voorstellen aan inwoners uit alle kernen van Medemblik. Op 2 april worden de voorstellen besproken met de verenigingen in Dorpshuis de Onderdijk, Sportlaan 10, Onderdijk. Op 3 april is er opnieuw een bijeenkomst voor inwoners van alle kernen in Het Wapen van Medemblik, Oosterhaven 1, Medemblik. Alle bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur.

De voorstellen hebben onder andere betrekking op de groenvoorzieningen, begraafplaatsen, muziekschool, bibliotheken, voetbalvelden, sporthallen, zwembaden en het ophalen van huisvuil. Samen zijn de bezuinigingsvoorstellen € 4.000.000 per jaar groot. Dat is de helft van de voorstellen die de gemeenteraad in mei uiteindelijk voorgelegd krijgt. De begeleiders willen hun voorstellen in de bijeenkomst kritisch toetsen. Misschien zien deelnemers aan de bijeenkomsten ook alternatieve bezuinigingsmogelijkheden. De gemeente is de komende jaren door extra taken en minder geld van het rijk gedwongen om miljoenen te bezuinigen.

Discussieer mee!

Meepraten en meedoen kan in de bijeenkomsten, maar ook digitaal: op www.medemblik.nl/praatmee staat alle informatie. Via e-mail praatmee@medemblik.nl kunt u reageren op stellingen van de website.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?