Weerbericht 24 maart – Anti-lenteweer

Medemblik – Ook vandaag past het weer niet bij de lente. Het is koud, met vanochtend vroeg gevoelstemperaturen tussen -10 en -15 graden. In het zuiden kan eerst ook nog wat lichte sneeuw vallen. Later wordt het droog en breekt op meer plaatsen de zon door. Na het weekend wordt het langzaam minder koud.

Vandaag begint de dag in het zuiden en zuidwesten nog met wat sneeuw of motsneeuw, maar in de loop van de ochtend wordt het geleidelijk overal droog. Vooral in Zeeland is afgelopen nacht flink wat sneeuw gevallen, die ook kan stuiven en gladheid kan veroorzaken.

In het noorden en later ook het midden komt de zon in de loop van de dag steeds beter tevoorschijn. In het zuiden en zuidwesten blijft de bewolking waarschijnlijk hardnekkig. De temperatuur stijgt tot net boven het vriespunt. Door de vrij krachtige tot harde oostenwind zal het ijzig koud blijven aanvoelen.

Vanavond en vannacht is het droog. De oosten- tot noordoostenwind begint langzaam iets te luwen. Het koelt af naar -1 tot -5 graden.

Morgen zijn er zonnige perioden, maar langs de zuidgrens komen eerst nog veel wolkenvelden voor. Het wordt een graad of 4. De wind is vrij krachtig boven land en krachtig tot hard aan zee. Hierdoor blijft het voor het gevoel nog steeds vriezen. In de nacht van maandag op dinsdag is het wisselend bewolkt en gaat het licht vriezen.

Dinsdag en woensdag zijn er flinke zonnige perioden. De oosten- tot noordoostenwind blijft droge en schrale lucht aanvoeren, maar zwakt geleidelijk wel af. De temperatuur komt geleidelijk verder boven het vriespunt uit dan de voorgaande dagen.

Daarna neemt de bewolking toe en stijgt ook de kans op neerslag. In eerste instantie kan de neerslag winters zijn, maar geleidelijk wordt er ook wat zachtere lucht aangevoerd. Hoeveel warmer het wordt is onzeker. Sommige berekeningen komen in de loop van het Paasweekend dicht bij de normale 11 graden. Er zijn echter ook modellen die het kouder houden met slechts een graad of 5 overdag en nog steeds kans op nachtvorst.

10 daagse vooruitzichten voor Weerstation Medemblik

datum Verwachting icon temp. vochtigheid kans op regen
en hoeveelheid
windsnelheid
en richting
Zondag
24 maart
Bewolking icon Overcast -3 – 3 °C 57%
(37-64%)
geen 45-50 km/h
Oosten-Oosten
Maandag
25 maart
Gedeeltelijk bewolkt icon Partly Cloudy -3 – 4 °C 64%
(45-79%)
geen 37-42 km/h
ONO-Oosten
Dinsdag
26 maart
Gedeeltelijk bewolkt icon Partly Cloudy -3 – 5 °C 54%
(36-82%)
geen 30-37 km/h
ONO-ONO
Woensdag
27 maart
Helder icon Clear -2 – 5 °C 57%
(44-77%)
geen 29-32 km/h
Oosten-Oosten
Donderdag
28 maart
Grotendeels bewolkt icon Mostly Cloudy -3 – 4 °C 74%
(54-84%)
geen 21-26 km/h
ONO-ONO
Vrijdag
29 maart
Grotendeels bewolkt icon Mostly Cloudy 0 – 5 °C 77%
(66-96%)
geen 18-19 km/h
NNO-NNO
Zaterdag
30 maart
Gedeeltelijk bewolkt icon Partly Cloudy -1 – 6 °C 84%
(67-92%)
geen 19-24 km/h
NO-NO
Zondag
31 maart
Grotendeels bewolkt icon Mostly Cloudy 1 – 5 °C 71%
(64-86%)
geen 19-24 km/h
ONO-ONO
Maandag
1 april
Gedeeltelijk bewolkt icon Partly Cloudy 2 – 8 °C 63%
(55-78%)
geen 16-18 km/h
ONO-Oosten
Dinsdag
2 april
Helder icon Clear 2 – 8 °C 69%
(55-77%)
geen 14-18 km/h
ONO-Oosten
Op klikken
Op klikken
Op klikken
Op klikken
Op klikken
Op klikken
Op klikken
Op klikken

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.