Weerbericht 23 maart – Snijdende oostenwind

Medemblik – Wie zich vandaag buiten waagt doet er goed aan om zich dik te kleden. De snijdend koude en droge oostenwind waait zo door je kleren heen. De gevoelstemperatuur ligt vanochtend vroeg tussen -6 in het zuiden en -15 op de Wadden. In het zuiden neemt daarnaast in de loop van de dag de kans op (natte) sneeuw toe.

Vandaag wordt een ijskoude dag, zeker voor maartse begrippen. De temperatuur komt vanmiddag op de meeste plaatsen licht boven het vriespunt uit, maar in het noorden blijft de temperatuur steken rond nul. De ijzige oostenwind, vrij krachtig tot hard, zorgt ervoor dat de gevoelstemperaturen ver beneden het vriespunt liggen. Vanochtend vroeg zelfs tot -15 aan toe op de Wadden.

Het is overwegend bewolkt en in het zuiden neemt gedurende de dag de kans op (natte) sneeuw toe en kan het glad worden. De eerste radarsignalen zijn vals. De neerslag verdampt voor het de grond bereikt. Als de zon zich nog even laat zien, zal dit in het noorden zijn.

Vanavond en vannacht blijven het zuiden en zuidwesten kans maken op sneeuw. Grote hoeveelheden vallen er niet, maar doordat de temperatuur daalt kan lokaal 1-3 cm blijven liggen. In de rest van het land blijft het droog. De oostenwind waait onverminderd stevig door en het gaat licht vriezen.

Morgen begint de dag in het zuiden mogelijk nog met wat lichte neerslag. Vanuit het noordoosten komt de zon later op de dag af en toe tevoorschijn. In Zeeland zal het geheel bewolkt blijven. De temperatuur komt, mede door de zon, iets hoger uit dan vandaag. Met de doorstaande oostenwind zal het opnieuw ijzig koud aanvoelen

Na het weekend wordt het geleidelijk wat aangenamer. Er zijn zonnige perioden en de wind neemt geleidelijk in kracht af. Dit zorgt er ook voor dat de temperatuur vooral overdag langzaam wat omhoog kruipt. Later in de week neemt de kans op neerslag toe, maar dit zou dan wel de overgang moeten vormen naar een zachter weertype. De kans op normale temperaturen voor de tijd van het jaar stijgt tijdens het Paasweekend naar 60%.

10 daagse vooruitzichten voor Medemblik

datum Verwachting icon temp. vochtigheid kans op regen
en hoeveelheid
windsnelheid
en richting
Zaterdag
23 maart
Grotendeels bewolkt icon Mostly Cloudy -4 – 1 °C 56%
(46-77%)
geen 46-50 km/h
Oosten-Oosten
Zondag
24 maart
Grotendeels bewolkt icon Mostly Cloudy -3 – 3 °C 53%
(33-65%)
geen 43-50 km/h
Oosten-Oosten
Maandag
25 maart
Helder icon Clear -3 – 5 °C 56%
(39-74%)
geen 34-40 km/h
Oosten-ONO
Dinsdag
26 maart
Grotendeels bewolkt icon Mostly Cloudy -2 – 4 °C 54%
(43-79%)
geen 32-34 km/h
Oosten-Oosten
Woensdag
27 maart
Helder icon Clear -2 – 5 °C 60%
(45-77%)
geen 34-38 km/h
Oosten-Oosten
Donderdag
28 maart
Gedeeltelijk bewolkt icon Partly Cloudy -1 – 1 °C 84%
(73-89%)
geen 6-19 km/h
NO-ONO
Vrijdag
29 maart
Kans op sneeuw icon Chance of Snow -1 – 5 °C 99%
(87-100%)
50% kans op
15.5 mm
(5 cm sneeuw)
21-30 km/h
ZZO-OZO
Zaterdag
30 maart
Kans op Onweer icon Chance of a Thunderstorm 2 – 6 °C 100%
(100-100%)
30% kans op
5.6 mm
(1 cm sneeuw)
14-27 km/h
OZO-ZW
Zondag
31 maart
Kans op regen icon Chance of Rain 2 – 9 °C 100%
(100-100%)
40% kans op
2 mm
13-13 km/h
Oosten-Oosten
Maandag
1 april
Mist icon Fog 2 – 9 °C 98%
(90-100%)
geen 13-14 km/h
Oosten-OZO
Bewolking
Op klikken
Neerslag
Op klikken
Sneeuw
Op klikken
Wind
Op klikken

 

 

 

 

 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.