Waarschuwing voor onderkoeling door ijzige wind

Medemblik – De ijskoude wind uit het oosten die over Nederland waait, dwingt tot het nemen van voorzorgsmaatregelen. Weerplaza.nl waarschuwt zaterdag dat langdurige blootstelling aan de wind en de kou kan leiden tot onderkoeling of bevriezingsverschijnselen. De gevoelstemperatuur ligt tussen -5 en -15 graden.

Ook weeronline.nl waarschuwt voor de snerpende kou. Wie naar buiten gaat, kan maar beter genoeg kleren aantrekken, zo meldt het weerbureau. In de kustprovincies komen zware windstoten voor. Rond het IJsselmeer kan bovendien een stormachtige windkracht 8 staan. Een dergelijk harde wind uit het oosten komt bijna nooit voor.

De temperatuur komt in het noorden van het land zaterdag waarschijnlijk niet boven het vriespunt uit. De gevoelstemperatuur ligt daar sowieso ver onder. In het zuiden neemt volgens weeronline.nl in de loop van de dag de kans op sneeuw toe.

Ook zondag blijft het door de oostenwind opnieuw ijzig koud. In vrijwel het hele land zal het blijven aanvoelen als -10 tot -15 graden. Wel komt vanuit het noordoosten de zon later op de dag af en toe tevoorschijn.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.