Werkconferentie met marktkooplui ‘Hoe verleid ik mijn klant?’

Medemblik – De werkconferentie ‘Hoe verleid ik mijn klant’ op 5 maart werd bijgewoond door 22 marktkooplui van de markt in Medemblik.

Verder waren aanwezig: een vertegenwoordiger van de Centrale Vereniging voor Ambulante Handel (CVAH), mensen van de Kamer van Koophandel en collega’s van de gemeente Enkhuizen.

Andere vorm of handel

Wethouder Kasper Gutter hield de deelnemers bij de start van de bijeenkomst voor dat de markt nog steeds zijn vaste klanten trekt. “Bepaalde handel wordt alleen op de markt verkocht. De prijzen concurreren ook nog genoeg met de gewone winkels. En anders wel de kwaliteit. Wat ik wil zeggen is dat er voor de markt absoluut nog een markt is. Dat, als we kijken naar de kansen en de oplossingen, we mensen kunnen bereiken die de meerwaarde zien van winkelen op de markt. Misschien is het tijd voor een andere vorm. Of voor andere handel.

Crisis niet oorzaak

Maar de crisis is niet de oorzaak van de problemen op de markt. De crisis kan de oplossing zijn als marktkooplui daar samen iets mee gaan doen”. De opdracht aan de deelnemers was om met elkaar in debat te gaan over de toekomst en kansen van de markt en wat hiervoor nodig is. Dit leidde tot tal van initiatieven en mogelijkheden die de komende maanden door de marktkooplui worden uitgewerkt.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.