Medemblik Actueel.

Weerberichten

Weerbericht donderdag 21 maart – kans op een sneeuwbuitje

Medemblik – Lenteachtige temperaturen zijn voorlopig ver te zoeken. Sterker nog, het wordt de komende dagen nog kouder. Morgen en tijdens het weekend waait er een stevige oostenwind die samen met de toch al lage temperaturen een zeer lage gevoelstemperatuur zal veroorzaken.

Het is wisselend bewolkt en vooral in de noordelijke en noordwestelijke kustgebieden valt een enkele lichte sneeuwbui. De temperatuur ligt rond of net onder het vriespunt en er staat een zwakke wind uit variabele richtingen.

In de ochtend is er vooral in het noorden kans op een sneeuwbuitje. Vanmiddag is het droog en komt er geleidelijk meer ruimte voor de zon. Gedurende de dag loopt de temperatuur op naar circa 4 graden. De wind is een groot deel van de dag afwezig. Aan het einde van de dag steekt een zwakke tot matige (noord)oostenwind op.

Vanavond en vannacht zijn er brede opklaringen. Er waait een matige oostenwind en de minimumtemperatuur ligt rond -2 graden.

Morgen blijft het droog en is er een mix van hoge bewolking en zon. In het zuiden is de bewolking wat dikker en heeft de zon meer moeite er doorheen te schijnen. De middagtemperatuur komt uit tussen 3 graden op de Wadden en 6 graden in het zuiden, maar de nadrukkelijk aanwezige oostenwind maakt het voor het gevoel flink kouder. In het binnenland is de wind matig tot vrij krachtig. Aan de (noord)kust krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Zaterdag probeert zachte lucht vanuit het zuiden op te dringen naar ons land. Dit levert bewolking en vooral in het zuiden mogelijk ook wat neerslag op. Bij temperaturen maar net boven het vriespunt valt de neerslag waarschijnlijk in de vorm van(natte) sneeuw. Bovendien staat er ook zaterdag een stevige oostenwind, waardoor het voor het gevoel zeer koud is.

Zondagochtend kan in het zuiden nog een laatste vlok sneeuw vallen. De rest van de dag is het droog en gedurende de dag komt er meer ruimte voor de zon. Het wordt 1-4 graden, maar ook op deze dag maakt de koude oostenwind de gevoelstemperatuur stukken lager.

Volgende week start droog, zonnig en koud. De oosten- tot noordoostenwind blijft zeker tot woensdag van de partij. Daarna wordt de verwachting wat onzeker, maar de kans is vrij groot dat het richting Pasen een stuk zachter wordt (kouder is ook vrijwel niet mogelijk).

Do
21 mrt
wolk
Vr
22 mrt
wolk
Za
23 mrt
wolk
Zo
24 mrt
wolk
Ma
25 mrt
wolk
Di
26 mrt
wolk
Zonneschijn in % 30 30 20 40 50 50
Neerslag in % 10 20 40 30 20 10
Minimum temp in C° -2 -3 -2 -4 -4 -4
Maximum temp in C° 5 4 -0 1 2 2
Windrichting oost oost oost oost oost oost
Windsnelheid (Bft) 2 4-5 5 5 4-5 4
Windsnelheid zee (Bft) 3 5-6 6-7 6-7 6 5
Bewolking
Bewolking
Neerslag
Neerslag
Sneeuw
Sneeuw
Wind
Wind

 

Reageren via facebook