20.1 C
Medemblik
20 mei 2020 18:59
Medemblik Actueel.

Medemblik: 2013 jaar van de duurzame mobiliteit

Medemblik – Medemblik heeft 2013 uitgeroepen tot het jaar van de Duurzame Mobiliteit. Onze gemeente stimuleert energiezuinig rijden en past dit toe op het eigen wagenpark. En we doen meer.

Hoogtepunt dit jaar is de promotiedag Elektrisch Vervoer op donderdag 16 mei in Medemblik. Op deze dag worden alle soorten van elektrisch vervoer, dus auto’s maar ook bijvoorbeeld elektrische scooters, fietsen en boten gepromoot. Deze dag is bedoeld om gevoel te krijgen bij elektrisch rijden en wat er bij komt kijken. Van rijden en tanken tot lease- en onderhoudscontracten en lessen in een elektrische auto. Ook worden tips gegeven om energiezuinig te kunnen rijden in een gewone auto.

Award Duurzaam Ondernemen

Na de zomer wordt voor de tweede keer de Award Duurzaam Ondernemen Medemblik uitgereikt, Die gaat naar de MKB-ondernemer die dit jaar het meest duurzame mobiliteitsplan voor zijn organisatie heeft en daarmee de meeste energie en CO2 bespaart. Ook kunnen ondernemers meedoen met een workshops duurzaam en energiezuinig rijden.

Zuinig werken en zuinig reizen, gewoon doen!

MKB-ondernemers kunnen een gratis mobiliteitsscan laten doen. Een adviseur bekijkt hoe uw medewerkers zuiniger kunnen reizen en werken. Heeft u tussen de 25 en 250 medewerkers? Een aanvraag voor een voucher moet uiterlijk 15 oktober 2013 bij Agentschap NL ontvangen zijn. Kijk op http://www.agentschap.nl en zoek op: mobiliteitsscan.

Reageren via facebook