13.4 C
Medemblik
27 mei 2020 22:53
Medemblik Actueel.

Gemeente Purmerend steunt De Bonte Piet

Midwoud – Op woensdag 30 januari heeft De Bonte Piet bezoek gekregen van de gemeente Purmerend. Deze gemeente heeft direct gereageerd op het verzoek van De Bonte Piet om op locatie te komen kijken. Het bestuur van De Bonte Piet was daar erg blij mee.

Wethouder Roald Helm en ambtenaar de Hr Geijssens hebben een rondleiding en een presentatie gehad over de werkzaamheden van de vogelopvang.Beide waren zeer geïnteresseerd en konden zich vinden in de noodzaak van de opvang. Ook vanuit de gemeente Purmerend komen er dieren bij De Bonte Piet terecht. De meeste via de Dierenambulance Waterland maar ook particulieren weten de weg te vinden naar de opvang.

De Bonte Piet is een Stichting die financieel volledig afhankelijk is van donaties, giften en legaten. Helaas is dit niet voldoende. De eisen van het ministerie van EL&I waar de opvang aan moet voldoen brengen hogere kosten met zich mee. Vanaf juli 2012 zijn deze strenge eisen van kracht gegaan en is er een ontheffing nodig om deze dieren op te mogen vangen.

Feitelijk is het zo dat De Bonte Piet een dienstverlenende functie heeft naar de gemeenten. De regio waar De Bonte Piet de dieren uit opvangt is groot. Deze dieren worden veelal gebracht door dierenambulances, particulieren, politie en medewerkers van de gemeente zelf.

Om De Bonte Piet financieel gezond te maken heeft het bestuur 9 gemeenten benaderd met een verzoek om een bijdrage naar rato van het aantal opgevangen dieren per gemeente.
Het is van groot belang om de gemeenten te laten zien welke maatschappelijke rol De Bonte Piet in de samenleving vervult. Helaas is dit bij een aantal gemeenten nog niet bekend. Daarnaast zien wij dat er binnen een aantal gemeenten de portefeuille dierenwelzijn onderbelicht is.

 

Reageren via facebook