12.5 C
Medemblik
8 juli 2020 05:47
Medemblik Actueel.

Weerbericht 15 maart – Natte sneeuw, later regen

Medemblik – In de ochtend in het westen natte sneeuw en in de middag regen. In het oosten in de ochtend plaatselijk wat zon, daarna bewolkt met kans op natte sneeuw. Het wordt ongeveer 5 graden. Morgen wel vrij veel bewolking, maar overdag op de meeste plaatsen droog. Zondag valt vooral in de ochtend regen.

Vanochtend is het in het westen bewolkt en kan er wat natte sneeuw vallen. Over het oosten trekken wolkenvelden met in de vroege ochtend een enkele opklaring, maar daarna neemt ook daar de bewolking toe.

Vanmiddag is het zwaar bewolkt met regelmatig regen. In het oosten is daarbij kans op wat natte sneeuw. De wind is zuid- tot zuidwestelijk en meest matig van kracht en in de kustgebieden en op het IJsselmeer kan een vrij krachtige 5 Bft. staan. De temperatuur stijgt naar 4 of 5 graden.

Vanavond verandert er weinig aan het weerbeeld met in het westen regen en in het oosten kans op natte sneeuw. Later lijkt de neerslag in het zuiden van het land wat af te nemen, maar helemaal droog wordt het niet. In het westen blijft de temperatuur vannacht één of twee graden boven nul, maar in het oosten en zuidoosten is kans op een graadje vorst.

Morgen zijn er veel wolkenvelden met in de ochtend kans op een beetje regen. Vooral in het oosten en zuidoosten kan kortstondig de zon doorbreken. Met 7 tot 9 graden is het minder koud dan de afgelopen dagen en er staat een vrij krachtige wind uit het zuid(oost)en. In de avond wordt de bewolking dikker en gaat het in het westen regenen. In de nacht naar zondag volgt ook in de rest van het land regen, maar in het noordoosten kan het tot de ochtend duren voordat daar neerslag valt.

Zondag begint bewolkt en nat. In de middag zijn er ook droge perioden en plaatselijk kan even de zon doorbreken. De middagtemperatuur ligt op 7 of 8 graden.

Maandag is het in het oosten bewolkt met kans op wat lichte regen. In het westen blijft het droog en kan de zon doorbreken. Het wordt gemiddeld 8 graden.

De dagen daarna verandert er weinig, met vrij veel wolkenvelden en kans op wat neerslag. Vanaf donderdag kan de temperatuur op steeds meer plaatsen boven 10 graden stijgen.

Vr
15 mrt
wolk
Za
16 mrt
wolk
Zo
17 mrt
wolk
Ma
18 mrt
wolk
Di
19 mrt
wolk
Wo
20 mrt
wolk
Zonneschijn in % 20 20 10 30 30 30
Neerslag in % 60 80 80 60 50 90
Minimum temp in C° -5 1 3 0 -1 -2
Maximum temp in C° 5 7 7 8 4 5
Windrichting zuid zuid zo zo no noord
Windsnelheid (Bft) 4 4 4 3 3-4 3
Windsnelheid zee (Bft) 5-6 5-6 5-6 4 5-6 4

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?