NL-Doet Natuurwerkdag

West-Friesland -Het IVN gaat weer klussen op 16 maart tijdens de Nationale NL Doetdag. Volwassenen en grotere kinderen mogen meehelpen met ‘kleine en grote klussen in het groen’. Deelnemers worden om 9.00 uur in het Egboetje (afslag Hauwert) verwelkomd.  Extra hulp van bedrijven of andere groepen is welkom. Samen met vrienden, familie of collega’s snoeien, harken en je nuttig maken en zo het afgesloten Egboetsterrein op een andere manier bekijken. Voor gereedschap wordt gezorgd, evenals voor koffie en koek. Zorg zelf voor werkkleding, iets te eten en bescherming bij regen.
Wat moet er zoal gebeuren? Een voorjaarsschoonmaak gebouw Egboetje en ophaalbrug, het verwijderen van elzenopslag, het natuurpad en omgeving bijenstal opschonen en een walkant toegankelijk maken. Trek vooral laarzen aan en neem handschoenen mee ter bescherming tegen eventuele brandnetels.

Informatie en aanmelden
In verband met voldoende gereedschap bij:
Henk Lanting 0228 313430 of h.lanting@ivn-westfriesland.nl.

Egboetje
Een knus gebouw op het afgesloten sneeuwklokjesterrein in het Egboetswater. Het Recreatieschap Westfriesland heeft het voormalig sneeuwklokjesveld beschikbaar gesteld voor excursies aan scholen en educatie aan volwassenen. Het terrein is op een natuurlijke manier ingericht om meer soorten planten en dieren een kans te geven. Resultaten zijn zichtbaar, maar onderhoud is nodig.

Samenwerking
We maken graag gebruik van de landelijke campagne NL Doet, daarnaast is dit een samenwerkingsproject van het Recreatieschap Westfriesland RSW (eigenaar van het gebied), Landschap Noord-Holland (advies, publiciteit, gereedschap), de Knotgroep IVN West-Friesland (onderhoud knotbomen particulieren), Werkgroep Ecoproject (werkdagen en inventarisaties), IVN werkgroep Het Egboetje Hauwert en de natuurgidsen van IVN West-Friesland. Dit alles voor het goede doel en een goed gevoel!

Details

  • Datum: zaterdag 16 maart 2013
  • Starttijd: 9:00
  • Eindtijd: 0:00
  • Locatie: Terrein Het Egboetje, Liederik 15, 1678 JC Oostwoud.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.