Kraanbouwer Rusch maakt nieuwe start in Medemblik

Medemblik – Aanstaande maandag begint kraanbouwer Rusch aan een nieuwe start in Medemblik. Het bedrijf was voorheen gevestigd in Zwaag maar ging pas geleden failliet. Een doorstart op deze plek was niet mogelijk omdat de bank een te grote claim legde dan dat Rusch kon betalen.

Na gesprekken met een nieuwe bank, Rabobank, en twee investeerders kreeg Rusch groen licht om in Medemblik aan het Aambeeld 4 van start te gaan. Van de 24 personeelsleden komen er 20 mee naar het nieuwe bedrijf, voor vier personeelsleden is helaas geen plek meer.

Na de klap van gisteren toen bekent werd dat G. Noor B.V failliet was verklaard is dit toch weer een mooie opsteker voor Medemblik.  Rusch gaat zich vooral toeleggen op de offshore tak, en kraanreparatie inclusief hijstechniek.  De tak waardoor Rusch een grote internationale naam verwierf wordt niet meer opgestart, de ontwikkelingstak is voor nu overbodig vanwege de slechte markt.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.