12.5 C
Medemblik
8 juli 2020 06:43
Medemblik Actueel.

Weerbericht 14 maart – Zon en enkele sneeuwbuien

Medemblik – Vanuit het noordwesten worden sneeuwbuien aangevoerd afgewisseld door zonnige perioden. De maximumtemperatuur komt vanmiddag niet hoger dan een graad of 3 uit en er staat een matige noordenwind. Morgen is het een groot deel van de dag zonnig en droog, tegen de avond volgt neerslag.

Er worden vandaag vanuit het noordwesten enkele sneeuwbuien aangevoerd en tussendoor zijn er ook flinke zonnige perioden. De temperatuur loopt onder invloed van het relatief warme zeewater op naar een graad of 3. Er staat bij dit alles een matige noordenwind.

Vanavond en vannacht is het droog en komen brede opklaringen voor. De minimumtemperatuur komt in het binnenland rond -6 graden uit, aan zee is het minder koud.

Morgen is er vooral in de ochtend nog veel ruimte voor de zon, maar in de middag neemt de sluierbewolking geleidelijk toe. Later op de dag wordt het zwaar bewolkt. Het blijft droog en de middagtemperatuur ligt rond 5 graden.

Tegen de avond draait de wind naar het zuiden en trekt een gebied met neerslag vanuit het westen over het land. Vooral landinwaarts kan de regen voorafgegaan worden door (natte) sneeuw. In het weekend wordt het zachter, maar valt wel van tijd tot tijd regen. De maxima komen rond 7 graden uit.

Na het weekend neemt de onzekerheid qua temperatuur flink toe, maar meest waarschijnlijk zijn maxima onder de normale waarden voor de tijd van het jaar. Koude luchtmassa’s blijven vanuit de poolstreken afzakken naar het zuiden en geven het voorjaar geen kans om zijn intrede te doen. Een lagedrukgebied boven West-Europa blijft bepalend voor ons weerbeeld en zorgt ervoor dat de wisselvalligheid aanhoudt. Soms neemt de neerslag een winters karakter aan. Overdag ligt het kwik ruim boven nul, maar in de nachten is de kans op vorst aannemelijk.

Do
14 mrt
wolk
Vr
15 mrt
wolk
Za
16 mrt
wolk
Zo
17 mrt
wolk
Ma
18 mrt
wolk
Di
19 mrt
wolk
Zonneschijn in % 40 40 10 20 30 10
Neerslag in % 30 20 80 80 70 80
Minimum temp in C° -4 -5 0 2 1 -1
Maximum temp in C° 3 4 5 6 6 3
Windrichting noord zuid zo zo oost no
Windsnelheid (Bft) 2-3 3 4 4 3 3
Windsnelheid zee (Bft) 3-4 4 5-6 5 4-5 4-5

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?