20 C
Medemblik
20 mei 2020 16:12
Medemblik Actueel.

Schrijfwedstrijd: Gouden tijden, zwarte bladzijden

Medemblik – Hebt u ook een ‘biografisch’ verhaal dat u wilt opschrijven? Doe mee aan de schrijfwedstrijd ‘Gouden tijden, zwarte bladzijden’. Abdelkader Benali maakt een selectie van de 25 mooiste, spannendste of meest ontroerende verhalen. De geselecteerde verhalen worden geïllustreerd door talentvolle amateurkunstenaars van het kunstencentrum BK050.
Het centrale thema van de Boekenweek is Gouden tijden, zwarte bladzijden en vormt dus ook het thema waarmee u als schrijver wordt uitgenodigd uw verhaal in te zenden. Het kan een autobiografisch verhaal zijn, maar dat is geen absolute voorwaarde. De vorm waarin het verhaal wordt geschreven is vrij, een lied, een gedicht, een column alles mag. Uitgangspunt is dat het verhaal ongeveer 700 woorden bevat.Stuur uw verhaal in voor 7 april
Uit alle inzendingen wordt een voorselectie gemaakt door een vakkundig team van redacteuren. Uit deze voorselectie kiest schrijver en programmamaker Abdelkader Benali er ongeveer 25.

De geselecteerde verhalen zullen worden voorzien van een illustratie die daarvoor speciaal worden gemaakt in een workshop van BK050. Medio juni 2013 zal in Amsterdam op feestelijke wijze de e-bundel worden gepresenteerd waarin de 25 geselecteerde verhalen en de illustraties zijn opgenomen. De e-bundel wordt daarna beschikbaar gesteld aan alle bibliotheken in Nederland en is vrij in te zien op de webstie van dewebschrijvers.nl 
[youtube id=”MFfmRVbPp1w” width=”100%” height=”480″]

Reageren via facebook