Column Önder Sahin: blijf in gesprek

Önder Sahin (VVD)
Önder Sahin (VVD)

Medemblik – Vorig jaar was het 400 jaar geleden, in 1622, dat de Nederlandse gezant Cornelis Haga van de Republiek der Nederlanden zijn geloofsbrieven aan de Osmaanse Sultan Ahmet 1 aanbood. Reden voor Turkije en Nederland om vorig jaar stil te staan bij de 400-jarige diplomatieke betrekkingen. Ook in Medemblik is dat niet onopgemerkt gebleven.

Sinds 1960 zijn er veel Turkse mensen naar Medemblik gekomen om te werken. De meesten gingen in de polysterfabriek werken. Maar later, vanaf ca. 1980 zijn sommigen ook eigen baas geworden. Zij gingen zich bezighouden met import van Turkse producten, ook gingen een aantal werken vor de Zwarte Markt in Beverwijk, in restaurants en in verschillende winkels. De Nederlandres vinden het natuurlijk ook lekker om Turks te eten, of Turkse producten te proberen.

In de gemeente Medemblik leven de Nederlandse en Turkse gemeenschap al jaren prettig samen. Het werd wel een keer tijd om dat te vieren. Jongerencentrum Missing en het Turks cultureel centrum hebben in september 2012 een feest gevierd om op onze wijze stil te staan bij 400-jarige betrekkingen tussen Nederland en Turkije. Het was een gezellig en geslaagd feest met de inwoners van Medemblik.

Door dit soort activiteiten kunnen we de onderlinge band vergroten, en meer begrip voor elkaar opbrengen. Als raadslid vind het belangrijk dat de gemeente ook open staat voor verbeteringen en onderlinge samenwerking. Blijf in gesprek met elkaar. Dat werkt in iedergeval beter dan zo’n contract dat minister Asscher nieuwkomers wil laten tekenen.

Ö. Sahin,
Raadslid voor de VVD in de gemeenteraad van Medemblik

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.