Weerbericht 13 maart – Een enkele sneeuwbui

Medemblik – Vandaag begint de dag op veel plaatsen ijskoud, voor maartse begrippen. De temperatuur ligt op sommige plekken beneden -10 graden, strenge vorst dus! In de kustgebieden valt een enkele sneeuwbui. Gedurende de dag neemt ook in het binnenland de kans op een (natte) sneeuwbui toe. Het wordt 1 tot 5 graden.

Vandaag draait de wind naar het noordwesten en wordt langzaam minder koude lucht aangevoerd. Het weerbeeld oogt vrij vriendelijk, maar met de noordwestelijke stroming trekken ook enkele sneeuwbuien over het land. Landinwaarts blijft het zo goed als droog. De middagtemperatuur ligt vlak aan zee rond 4 of 5 graden, maar in het binnenland blijft het wat kouder. Zuid-Limburg moet het doen met maxima rond +1.

Vanavond en vannacht is er een mix van een enkele sneeuwbui en opklaringen. Bij weinig wind kan het opnieuw stevig vriezen; -5 tot plaatselijk -10 graden.

Morgen blijft er kans op een enkele lichte sneeuwbui. Tussendoor schijnt de zon uitbundig. De wind houdt zich vrij kalm waardoor het niet meer zo koud aanvoelt als de afgelopen dagen.

Vrijdag start nog veelbelovend met zonnige perioden, maar in de loop van de dag raakt het door nadering van een storing steeds meer bewolkt. In de avond en nacht trekt vanuit het westen een storing het land binnen. Zeker in het binnenland is daarbij kans op sneeuw.

De verwachting voor het weekend ziet er niet al te best uit. Een actieve depressie komt net ten westen van Nederland te liggen en veroorzaakt bewolking en perioden met regen. Zaterdagochtend valt in het oosten eerst nog (natte) sneeuw. De temperatuur blijft hoogstwaarschijnlijk zowel overdag als ’s nachts boven het vriespunt.

Na het weekend houdt het wisselvallige weer aan en is er nog geen zicht op lenteweer.

Wo
13 mrt
wolk
Do
14 mrt
wolk
Vr
15 mrt
wolk
Za
16 mrt
wolk
Zo
17 mrt
wolk
Ma
18 mrt
wolk
Zonneschijn in % 40 50 20 10 20 20
Neerslag in % 30 20 50 80 70 80
Minimum temp in C° -5 -3 -5 0 2 3
Maximum temp in C° 4 3 4 5 7 11
Windrichting nw noord zuid zuid zo zw
Windsnelheid (Bft) 3 2-3 4-5 4-5 3-4 3
Windsnelheid zee (Bft) 4 3-4 5-6 5-6 4 4

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.