12.5 C
Medemblik
8 juli 2020 06:32
Medemblik Actueel.

Weerbericht dinsdag 12 maart – winterkou

Medemblik – Het huidige winterweer staat in schril contrast met het voorjaarsachtige weer van vorige week. Waanden we ons vorige week dinsdag en woensdag nog in de zon en relatief warme lucht, inmiddels hebben de thermometers moeite om waarden boven nul te tonen. Bovendien valt er sneeuw!

In het zuiden van Limburg valt tot in de avond sneeuw. Vanochtend valt ook elders in het zuiden en zuidoosten nog sneeuw. In het zuidoosten van Brabant en in het midden en zuiden van Limburg kan 8-12 cm sneeuw vallen. Op de Wadden valt vanochtend vroeg ook nog een enkele sneeuwbui. Later klaart het vanuit het noorden breed op. Er staat een matige tot vrij krachtige noordoostenwind, waardoor de gevoelstemperatuur ruim onder het vriespunt ligt.

Vanavond en vannacht klaart het steeds meer op en gaat het op de meeste plaatsen matig vriezen. Dat wil zeggen dat het kouder wordt dan -5 graden! In de loop van de nacht neemt vanuit het noordwesten de kans op een enkele sneeuwbui toe. De grootste kans op buien is voor de kustprovincies

Morgen worden vanuit het noordwesten meerdere winterse buien aangevoerd. Ook het binnenland krijgt er dan mee te maken. Tussen de wolken en buien door zijn er zonnige perioden. Tevens komt iets zachtere lucht opzetten waardoor de middagtemperatuur rond 3 graden uitkomt. In het binnenland staat er beduidend minder wind dan de voorgaande dagen, waardoor het minder koud aanvoelt.

Donderdag begint de dag opnieuw met lichte tot matige vorst. Overdag wordt het een graad of 3. Gedurende het gehele etmaal kunnen vanuit het noordwesten enkele winterse buien over het land trekken.

Vrijdag volgt een dooiaanval. De wind draait naar het zuiden. Omdat het in Noord-Frankrijk ook flink koud is geweest, stroomt nog niet direct veel warmere lucht binnen. Een front dat vanuit het westen overtrekt kan in eerste instantie nog (natte) sneeuw opleveren.

De dagen daarna wordt het zachter. Het is daarbij behoorlijk wisselvallig. Normale temperaturen van 9 graden overdag en 3 graden ’s nachts zit er nog niet in. De kans op nachtvorst is dan ook nog niet helemaal verdwenen.

Di
12 mrt
wolk
Wo
13 mrt
wolk
Do
14 mrt
wolk
Vr
15 mrt
wolk
Za
16 mrt
wolk
Zo
17 mrt
wolk
Zonneschijn in % 60 40 50 50 30 20
Neerslag in % 10 20 20 30 70 80
Minimum temp in C° -4 -5 -3 -5 -1 1
Maximum temp in C° 1 4 3 3 4 6
Windrichting no nw var zuid zuid zw
Windsnelheid (Bft) 4-5 3 2 4-5 4 3-4
Windsnelheid zee (Bft) 5-6 4 3 5-6 5-6 4-5

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?