25.2 C
Medemblik
21 mei 2020 20:09
Medemblik Actueel.

[Update] – Einde hondenbelasting?

Medemblik – Binnenkort gaat de Hoge Raad een uitspraak doen die mogelijk voor zeer veel gemeenten, waaronder ook Medemblik, drastische gevolgen kan hebben.

Het gerechtshof in Den Bosch oordeelde eerder dat de gemeente alleen een heffing mag innen als het geld ook echt uitsluitend wordt gebruikt voor zaken als het opruimen van hondenpoep, het aanleggen van uitlaatplaatsen en controles.

De zaak was aangespannen door een boze hondenbezitter, die het belachelijk vond dat de gemeente het geld ook aan andere doeleinden uitgaf en de dieren zo als melkkoe gebruikte. De uitspraak van de hoge Raad wordt na de zomer verwacht.

Onder andere de gemeente Den Bosch heeft besloten om tijdelijk geen hondenbelasting meer te gaan heffen tot de uitspraak van de Hoge Raad is geweest. Wat de gemeente Medemblik gaat doen is onduidelijk. Wij hebben reeds om een reactie gevraagd.

Update – reactie van de gemeente.

Burgemeester Frank Streng, portefeuillehouder handhaving en wethouder Dirk Kuipers, portefeuillehouder financiën: “Wij heffen wel hondenbelasting. Als de Hoge Raad een uitspraak doet die tegen dit beleid ingaat, zullen wij ons beleid aanpassen.”

Met vriendelijke groet,
Zefanja Hofman
Communicatieadviseur

Reageren via facebook