12.5 C
Medemblik
8 juli 2020 06:55
Medemblik Actueel.

Weerbericht maandag 11 maart – Winters weerbeeld

Medemblik – Na vorige week even wat van de lente te hebben gezien, is deze week de winter weer volop terug in het weerbeeld. Vanuit het noordoosten wordt koude en vochtige lucht aangevoerd en verdringt de zachte lucht die over het land lag. Hierdoor is het deze dagen veelal bewolkt en valt er ook wat (winterse) neerslag.

Vandaag is er veel bewolking aanwezig, maar kan vooral in de noordelijke helft plaatselijk de zon doorbreken. Er waait een matige tot krachtige noordoostenwind en de maximumtemperatuur ligt op of net boven het vriespunt. Door de wind ligt de gevoelstemperatuur een groot deel van de dag rond -10 graden.

In de late middag en avond maakt het zuiden van het land kans op lichte (natte) sneeuw.

Morgen is in het zuiden wederom kans op wat sneeuw. In het midden en noorden is het droog met in het noorden de meeste ruimte voor de zon. Er waait nog altijd een (koude) matige en aan zee krachtige noordoostenwind en het wordt 2 à 3 graden.

Woensdag, donderdag en vrijdag is het overwegend droog met af en toe zon. De middagtemperatuur komt met gemiddeld een graad of 5 wat hoger uit dan in het begin van deze week. In de nachten vriest het licht tot matig. De dagen daarna wordt de kou geleidelijk uit ons land verdreven. Dit gaat gepaard met regen.

Ma
11 mrt
wolk
Di
12 mrt
wolk
Wo
13 mrt
wolk
Do
14 mrt
wolk
Vr
15 mrt
wolk
Za
16 mrt
wolk
Zonneschijn in % 20 40 30 30 50 40
Neerslag in % 40 20 60 60 20 30
Minimum temp in C° -2 -4 -1 0 0 3
Maximum temp in C° 1 2 5 4 6 10
Windrichting no no nw n z z
Windsnelheid (Bft) 3-4 4 3 3 2 3
Windsnelheid zee (Bft) 4-6 5 4 4 4 4

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?