Bijzondere activiteiten tijdens Boekenweek 2013 – Gouden Tijden, Zwarte Bladzijden

West-Friesland – De 78e Boekenweek vindt plaats van zaterdag 16 t/m zondag 24 maart. Het thema is Gouden tijden, zwarte bladzijden. Wie wordt er niet een beetje trots bij de rijen voor de Rembrandts en Van Goghs in de musea? Of bij de gedachte dat namen als Brooklyn en Wallstreet een Nederlandse afkomst hebben?
Vaak vergeten we dan dat die illustere perioden in onze historie ook een duistere kant hebben. Dat een deel van onze rijkdom bijvoorbeeld door uitbuiting en andermans leed, tot stand is gekomen. Of dat ons land ook andere momenten van tegenslag heeft gekend. Kortom, dat ons verleden er één is van Gouden tijden en zwarte bladzijden. Kees van Kooten schreef het Boekenweekgeschenk De Verrekijker (verkrijgbaar bij de boekhandel), Nelleke Noordervliet het Boekenweekessay De Leeuw en zijn hemd.
Bent u lid van de bibliotheek?
Dan ligt er een mooie verrassing op u te wachten, namelijk de bundelGouden tijden, zwarte bladzijden. Schrijvers, artiesten, coryfeeën en televisiepersoonlijkheden: allemaal kennen ze hun mooie en minder prettige herinneringen. In deze bundel schrijven zij over de bijzondere momenten uit hun leven. Daarmee wordt het boek nu al een collectors item met nog nooit gepubliceerde feiten over bekende landgenoten. Op = Op!

Nog geen lid? Word dan Vriend van de Bibliotheek.
De Boekenweek is dé week om Vriend van de Bibliotheek te worden!
Voor € 100,- per jaar ontvangt u naast de voordelen die u als Vriend ontvangt, tijdens de Boekenweek ook een boekenbon ter waarde van € 5,-. Bovendien ontvangt u een voucher waarmee u het Boekenweekgeschenk van Kees van Kooten kunt ophalen in de boekwinkel. En met dit Boekenweekgeschenk kunt op zondag 24 maart de hele dag gratis gebruik maken van de trein in Nederland. Meer informatie over Vriend worden van de Bibliotheek vindt u hier.

Al lid van de Bibliotheek en ook Vriend worden met alle voordelen? Dat kan. Ga naar uw Bibliotheek en laat uw abonnement omzetten naar Vriend.

Activiteiten
Op dinsdag 12 maart is er een Maaltijd met een Mening bij Restaurant Stam in Wognum. Tijdens een 3-gangen dinerkunt u discussiëren aan de hand van filmpjes, boekfragmenten, gedichten, muziek en stellingen over het thema van de Boekenweek. Kosten zijn € 15,00 voor leden en € 17,50 voor overigen, excl. drankjes.
Op dinsdag 26 maart is er een Literair diner in kasteel Radboud in Medemblik.  Aanvang 18.00 uur. Ook tijdens deze avond zal alles draaien rondom Gouden tijden, zwarte bladzijden. Kosten € 17,50 voor leden en € 20,00 voor overigen, excl. drankjes.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.