12.5 C
Medemblik
8 juli 2020 06:47
Medemblik Actueel.

Weerbericht zondag 10 maart – Winter terug in het land

Medemblik – Vandaag en de eerste dagen van de komende werkweek is het weer winter. Overdag liggen de temperaturen rond of net boven het vriespunt, ’s nachts vriest het licht tot lokaal matig. Af en toe valt er winterse neerslag. Vanaf woensdag is het overwegend droog en aan het einde van de week wordt het zachter.

In de zuidoostelijke helft van het land valt vanochtend regen en (natte) sneeuw. Geleidelijk trekt dit naar het zuidoosten weg. In het Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel is het plaatselijk glad. In de rest van het land blijft de sneeuw amper liggen en veroorzaakt het op de wegen nauwelijks problemen. In het noorden staat een vrij krachtige tot harde noordoostenwind, in het zuiden is de wind de eerste uren nog (noord)westelijk.

Vanmiddag valt in Limburg nog een beetje natte sneeuw. Later in de middag is langs de noordkust kans op een (natte) sneeuwbui. Het wordt 0 graden in Groningen tot 3 graden in het zuiden. De wind wordt overal noordoostelijk en blijft vooral in het noorden van het land krachtig doorwaaien. Hierdoor ligt in deze regio de gevoelstemperatuur ver onder 0.

Vanavond en vannacht is het bewolkt en vooral langs de noordkust is kans op een enkele lichte sneeuwbui. Het gaat overal vriezen met minima tussen -5 in het noordoosten en -1 in het westen van Zeeland.

Morgen start de dag grijs. Overdag kan vooral in de noordelijke helft van het land plaatselijk de zon doorbreken. In de late middag en avond maakt het zuiden van het land kans op lichte (natte) sneeuw. Er waait een matige tot krachtige noordoostenwind en de maximumtemperatuur ligt tussen 0 en 2 graden. Door de wind ligt de gevoelstemperatuur een groot deel van de dag rond -10 graden.

Ook dinsdag maakt het zuiden van het land nog kans op een beetje sneeuw. In het midden en noorden is het droog en verder geldt: hoe noordelijker hoe groter de kans op zon. Er waait nog altijd een koude noordoostenwind en het wordt maximaal 2 graden.

Woensdag, donderdag en vrijdag is het overwegend droog met af en toe zon. De middagtemperatuur komt met gemiddeld een graad of 5 wat hoger uit dan morgen en overmorgen. In de nachten vriest het licht tot matig. In de loop van vrijdag of op zaterdag wordt met een zuidwestelijke stroming de kou zeer waarschijnlijk ons land uitgestuurd. Dit gaat gepaard met regen.

Zo
10 mrt
wolk
Ma
11 mrt
wolk
Di
12 mrt
wolk
Wo
13 mrt
wolk
Do
14 mrt
wolk
Vr
15 mrt
wolk
Zonneschijn in % 20 30 40 30 30 50
Neerslag in % 60 40 20 60 60 20
Minimum temp in C° 0 -2 -4 -1 0 0
Maximum temp in C° 2 1 2 5 4 6
Windrichting no no no nw n z
Windsnelheid (Bft) 4-5 3-4 4 3 3 2
Windsnelheid zee (Bft) 5-6 4-6 5 4 4 4

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?