12.5 C
Medemblik
8 juli 2020 06:14
Medemblik Actueel.

Weerbericht vrijdag 8 maart – Soms een beetje regen

Medemblik – Vandaag zijn de temperatuurtegenstellingen groot; 7 graden in het noordoosten tot 16 in het zuiden van het land. In de noordelijke helft valt soms een beetje motregen, maar elders is het lange tijd droog. Pas tegen het einde van de middag kan overal wat lichte regen vallen.

Vandaag voert bewolking de boventoon en vooral het noorden heeft met een beetje motregen te maken. Elders is het in eerste instantie droog, maar later in de middag valt ook daar soms lichte regen. De aangevoerde lucht is al wat kouder dan de afgelopen dagen, wat vooral in de noordelijke regio al goed is te merken. Het kwik stokt daar rond een graad of 7, terwijl het in de rest van het land 12 tot 16 graden wordt. De wind is oostelijk en matig van kracht. Op de Wadden komt later een vrij krachtige wind te staan.

Vanavond en vannacht verandert er weinig en ligt een storing praktisch stil boven ons land. Het koelt onder de dikke wolkendeken niet al te veel af.

Morgen bepaald bewolking het weerbeeld en houdt de neerslag aan. In de loop van de dag wordt het steeds kouder; het kwik komt daarvoor op maximaal 10 graden uit. De wind draait geleidelijk naar het noordoosten en neemt in kracht toe.

Zondag houdt de neerslag aan, al zijn de hoeveelheden minder dan zaterdag. De neerslag die valt zal in de vorm van sneeuw zijn en plaatselijk vormt zich een sneeuwdek. Het wordt niet veel warmer dan een graad of 4.

Na het weekend zijn de neerslagkansen kleiner en doet de temperatuur maandag een flinke stap terug. Het wordt met moeite 3 graden en een stevige noordoostenwind haalt de gevoelstemperatuur flink onderuit. Later in de week krijgt de zon langzaam meer speelruimte en klimmen de temperaturen voorzichtig uit het dal. Halverwege de week liggen de maxima boven de 5 graden en is de wind gedraaid naar het westen.

vr
08 mrt
wolk
za
09 mrt
wolk
zo
10 mrt
wolk
ma
11 mrt
wolk
di
12 mrt
wolk
wo
13 mrt
wolk
Zonneschijn in % 10 10 10 40 30 30
Neerslag in % 50 80 80 50 60 60
Minimum temp in C° 6 4 -1 -3 -3 0
Maximum temp in C° 9 8 3 2 5 6
Windrichting oost no no no n nw
Windsnelheid (Bft) 3-4 4 5 4 3 3
Windsnelheid zee (Bft) 4-6 5 6 5 4 5

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?