12.5 C
Medemblik
8 juli 2020 06:21
Medemblik Actueel.

Weerbericht donderdag 7 maart – Een beetje regen

Hoorn – Velen zitten niet meer op winterweer te wachten, maar de modellen worden steeds meer eensgezind en laten een terugkeer van de winter plaatsvinden. In de loop van zaterdag draait de stroming naar het noordoosten en komt de weg vrij voor de aanvoer van koude luchtmassa’s. Daarmee is de kans op winterse neerslag groot.

De bewolking wordt vanuit het zuiden steeds dikker en in de loop van de ochtend gaat het een beetje regenen. De middagtemperatuur ligt nog rond vrij hoge waarden voor de tijd van het jaar; het wordt maximaal een graad of 11. De wind is oostelijk en neemt in de loop van de dag toe tot matig.

Vanavond en vannacht blijft het wolkendek veelal gesloten en daalt het kwik naar gemiddeld 6 graden.

Morgen wordt een grijze dag en soms regent het licht. De hoeveelheden blijven echter beperkt tot een paar millimeter. Er staat een matige oostenwind en de middagtemperatuur komt rond 13 graden uit.

Zaterdag wordt een natte dag. In eerste instantie valt regen, maar in de loop van de dag neemt de kans op natte sneeuw toe. De aangevoerde lucht wordt steeds kouder, het kwik stokt rond het middaguur rond een graad of 10 en daalt daarna gestaag. Zondag gaan er nog een paar graden af en wordt het hooguit 5 graden. Af en toe valt winterse neerslag.

Do
07 mrt
wolk
Vr
08 mrt
wolk
Za
09 mrt
wolk
Zo
10 mrt
wolk
Ma
11 mrt
wolk
Di
12 mrt
wolk
Zonneschijn in % 20 10 10 10 20 30
Neerslag in % 50 70 70 60 50 40
Minimum temp in C° 4 5 4 1 0 -2
Maximum temp in C° 13 10 9 6 4 3
Windrichting oost oost oost no no no
Windsnelheid (Bft) 3-4 4 3 4 4 3
Windsnelheid zee (Bft) 4-5 5 5 5 5 4

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?