12.5 C
Medemblik
8 juli 2020 06:54
Medemblik Actueel.

Weerbericht woensdag 6 maart – Lenteachtig

Medemblik – Vandaag is het nog lenteachtig. Het blijft droog en er zijn zonnige perioden. De zuidenwind voert zachte lucht aan waarin het 9 graden in het noorden wordt tot 14 in het zuiden van het land. Na vandaag neemt de kans op regen toe en vanaf het weekend wordt het flink kouder. Winterjas en sjaal zijn dan (helaas) weer nodig!

Vandaag zijn er zonnige perioden, maar van tijd tot tijd wordt de zon afgeschermd door wolkenvelden. De middagtemperatuur ligt tussen 9 graden in het noorden en 14 in het zuiden. Morgen neemt de bewolking verder toe en maakt het zuiden kans op een beetje regen. Het wordt een graad of 10. De dagen daarna neemt de wisselvalligheid verder toe, maar blijft het nog vrij zacht. Vanaf zondag wordt het flink kouder en neemt de kans op winterse neerslag toe.

Vanavond en vannacht koelt het door de aanwezigheid van wolkenvelden niet zo ver af als voorgaande nachten. Het koelt af tot een graad of 4.

Morgen neemt de bewolking geleidelijk verder toe en maakt het zuiden kans op een beetje regen. De zon delft in de loop van de dag het onderspit. Het wordt een graad of 10.

Vrijdag wordt het waarschijnlijk nog een zachte dag. De temperatuurverwachting wordt echter al onzeker. De wind draait namelijk langzaam van het zuidoosten naar het noordoosten. Door een opbouwend hogedrukgebied boven Scandinavië steekt de noordoostenwind op en start de aanvoer van koude lucht. Zoal het er nu naar uitziet wordt het op de Wadden een graaf of 7 en in het zuiden mogelijk een graaf of 14. Grote temperatuurverschillen dus!

In het weekend wint koude lucht vanuit het noordoosten langzaam verder terrein. Hoe snel de temperatuurdaling gaat is nog wat onzeker, maar de winterjas en sjaal zullen weer nodig zijn.

Daarna is de kans groot dat we tegen wil en dank (van velen) toch weer langere tijd te maken krijgen met een winters weertype: vorst in de nachten en ook overdag zeer magere temperaturen voor de tijd van het jaar.

Wo
06 mrt
wolk
Do
07 mrt
wolk
Vr
08 mrt
wolk
Za
09 mrt
wolk
Zo
10 mrt
wolk
Ma
11 mrt
wolk
Zonneschijn in % 50 30 20 10 10 40
Neerslag in % 20 50 70 70 50 30
Minimum temp in C° 3 4 5 4 3 2
Maximum temp in C° 14 11 11 10 9 8
Windrichting oost oost zuid zo oost no
Windsnelheid (Bft) 2-3 3 3 3 3 3
Windsnelheid zee (Bft) 3-4 4 4 4 5 4

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?