Weerbericht dinsdag 5 maart – Fraaie voorjaarsdag

Medemblik – Het is volop voorjaar buiten en dat is niet alleen aan het zonnige weerbeeld te merken. Veel vogels vliegen weer rond en tjilpen vrolijk nu de temperaturen voor de beestjes wat aangenamer zijn. Ook veel mensen zijn wel toe aan het huidige zonnige voorjaarsweer.

Vandaag belooft het een prima voorjaarsdag te worden waarbij de zon de gehele dag ongehinderd kan schijnen. De aangevoerde lucht is behoorlijk zacht; de maxima liggen tussen 8 graden op de Wadden tot 14 in het zuiden. Er staat een matige zuiden- tot zuidoostenwind.

Vanavond en vannacht is het helder en koelt het snel af. Uiteindelijk komen de minima rond het vriespunt uit en aan de grond vriest het licht.

Morgen is er vooral in de ochtend nog veel ruimte voor de zon, maar in de middag neemt de bewolking vanuit het zuidwesten toe. Het blijft droog en de temperatuur loopt op naar waarden tussen 9 en 13 graden.

Vanaf donderdag nemen de neerslagkansen geleidelijk toe. Lagedrukgebieden houden zich dan op in onze regio en er is maar weinig ruimte voor de zon. Wel blijft het tot in het weekend zacht, maar daarna wordt met een noordoostenwind koudere lucht aangevoerd. Het is maar de vraag in hoeverre de winterkou de regio kan bereiken. De laatste berekeningen tonen aan dat de kans op een serieuze overgang naar koud weer vrij klein is, maar zeker niet uit te sluiten.

Di
05 mrt
wolk
Wo
06 mrt
wolk
Do
07 mrt
wolk
Vr
08 mrt
wolk
Za
09 mrt
wolk
Zo
10 mrt
wolk
Zonneschijn in % 90 50 30 20 20 20
Neerslag in % 10 20 60 70 70 60
Minimum temp in C° 1 3 4 6 5 6
Maximum temp in C° 12 13 11 12 10 11
Windrichting zo zo zo zuid zo zuid
Windsnelheid (Bft) 3-4 3 3 3 3 3
Windsnelheid zee (Bft) 4-5 4 4 4 5 5

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.