Medemblik huldigt zijn kampioenen

Medemblik –  In de kantine van IJs- en Skeelervereniging Radboud zijn de kampioenen uit de regio van het kunst- en natuurijs in het zonnetje gezet. STG Koggenland en Radboud  hielden samen een receptie voor de schaatstoppers van de afgelopen winter.

Als eerste werden de prestaties van Mariska Huisman (STG Koggenland) op een rijtje gezet, een indrukwekkende lijst: Nederlands Kampioen op Natuurijs in Elburg (25 jan.) en winnaar bij het Open NK op de Weissensee (Oostenrijk). Winnaar van het klassement van de marathoncup met 4 overwinningen, winnaar van de natuurijs 3 daagse met 2 overwinningen in Noordlaren en Haaksbergen en winnaar Worldcup Mass start in Heerenveen en 2 x 3de.

Daarna ging de Medemblikker Wethouder Dirk Kuipers in samenspraak met de vicevoorzitter van STG Koggenland Fred Berlijn verder door met de erelijst van Christijn Groeneveld (STG Koggenland). Christijn behaalde bijna hetzelfde rijtje: Nederlands kampioen natuurijs in Elburg, winnaar marathonklassement met 2 overwinningen en winnaar natuurijs tweedaagse  met winst in Haaksbergen en ook goud bij de World Cup Mass start in Heerenveen. Daarnaast heeft Christijn ook de afgelopen 2 zomers nog het Open Nederlands Kampioenschap Inline Skaten in Hallum  gewonnen.

Het optreden van Simon Schouten (STG Koggenland) op de Weissensee tijdens de alternatieve Elfstedentocht  op 2 feb.  was ook bij een ieder nog goed bekend, het leek wel de hel van 2013: sneeuwstormen en ijs vol met scheuren en daardoor veel valpartijen. Uiteindelijk kwam Simon solo over de finish.  Op 16 feb. werd Simon 2debij de Grandprix Falun in Zweden.

In Zweden was er ook een prima optreden vanYvonne Spigt (STG Solid Aqua), ze won daar de Grand Prix Falun op 14 feb.. Op 25 januari heeft  Yvonne haar natuurijstitel van 2012 verdedigd en ze eindigde als 7e.

Irene Schouten (STG Koggenland) werd dit jaar kampioen bij het NK Mass start en mocht daardoor ook starten op de World Cups in Inzell waar ze 4de werd en op 10 maart start ze nogmaals in Heerenveen . Irene won 2x de marathon op kunstijs en op natuurijs pakte ze de winst in Gramsbergen en daarvoor was ze 2x 2de.  Bij het skeeleren had ze in 2012 o.a. al Goud gewonnen op de aflossing bij het WK in Italië.

Maurice Vriend  (STG Koggenland)  de winnaar van de World Cup 1500 meter van Heerenveen  was dit jaar ook groot nieuws door bij zijn debuut direct toe te slaan en goud te pakken.

Bij de eerste divisie heren werd het klassement dit jaar gewonnen door Sam Boon(Solid Aqua), vandaar dat ook hij van Maarten van Oost een bloemetje kreeg aangeboden.

Ook werden de topprestaties van Tessa Botman  (Solid Aqua) natuurlijk nog even vermeld: Zilver en 2x Brons bij het shorttrack tijdens de Special Olympics in Korea.

Naast de prestaties van deze toppers zijn er nog veel meer rijders die dit jaar prima gepresteerd hebben, o.a. het goede  (zilveren) optreden van Jan Blokhuijsen tijdens het EK allround en de winst op de World Cup  1500 meter van Koen Verweij  in Kolomna, Rusland.

Zaterdag 23 februari waren er ook nog goede prestaties tijdens het NK marathon Jeugd in Dronten met o.a. podiumplaatsen voor Evert Hoolwerf (1ste jun. A), Kay Schipper  (3de jun. A), Kelly Schouten (3de jun. A), Ruud Slagter (2de jun. B), Janet Beers (3de pup. A) en Inge Droog (3de pup. B).

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.