Medemblik Actueel.

Medemblik

Gemeente Medemblik loopt geen risico door derivaten

Medemblik – Je wordt er mee doodgegooid anno 2013. Derivaten… en de enorme hoeveelheid ellende die deze met zich meebrengen nu de rente op een historisch laag punt staat. Dit houdt ook in dat instellingen/bedrijven/gemeenten die hun investeringen afdekken door derivaten te kopen in grote financieële nood zijn gekomen.

Instellingen als bijvoorbeeld Vestia moesten zelfs met miljarden euro’s steun overeind worden gehouden, met als resultaat dat ook onderandere de Woonschakel ook de knip moest opentrekken vanwege Vestia.

2 weken geleden werd bekend dat ook gemeenten derivaten bezitten en dat al menige gemeente in financieële nood zijn gekomen dankzij deze derivaten. Daarom hebben wij de gemeente om informatie gevraagd over de derivaten portefeuille van de gemeente Medemblik.

De gemeente meld ons bij monde van Arjan Dekker Sr. beleidsadviseur communicatie Gemeente Medemblik, dat de gemeente Medemblik geen derivaten heeft en de inwoners zich dus ook geen zorgen hoeven te maken over mogelijke zware financieële stroppen.

Reageer op dit onderwerp