12.5 C
Medemblik
8 juli 2020 05:39
Medemblik Actueel.

Weerbericht zaterdag 2 maart – Hardnekkige bewolking

Medemblik – Opnieuw moeten we op de meeste plaatsen tegen een grijze wolkendeken aankijken. Lokaal breekt de zon misschien even door. In gebieden met bewolking wordt het maximaal 4 graden, maar daar waar de zon wel schijnt kan het een graad of 7 worden. Morgen neemt de kans op zon toe.

Vandaag start de dag met lage bewolking en in het noordoosten lokaal ook nevel of mist. In het noordoosten is vanochtend lokaal kans op een beetje zon. Later vanochtend en vanmiddag breekt mogelijk op meer plaatsen de zon even door. Daar waar de zon doorbreekt wordt het in de middag maximaal 7 graden; onder de bewolking stokt het kwik rond een graad of 4. Neerslag wordt niet verwacht en er staat een zwakke tot matige noordwestenwind.

Vanavond en vannacht wordt de bewolking dikker en kan hier en daar wat motregen vallen. Het zuidoosten houdt het nog droog en maakt vanavond en begin van de nacht kans op opklaringen. In die opklaringen kan het lokaal een graadje vriezen. Elders blijft de temperatuur boven nul.

Morgen draait de wind naar het oosten en komt de aanvoer van drogere lucht op gang. Toch zal het grijze weerbeeld in eerste instantie hardnekkig zijn en is het maar de vraag hoe vaak de zon zich laat zien. Komt de zon regelmatig tevoorschijn dan boekt de temperatuur mogelijk een graadje winst.

Maandag treedt een voorzichtige weersverbetering op waarbij er een afwisseling is van wolken en enkele zonnige perioden. Er staat een zuidoostenwind en de temperatuur loopt op naar een graad of 9.

De dagen daarna steekt er een zuidenwind op en bereikt beduidend zachtere lucht de regio. De temperatuur zit in de lift en komt vanaf dinsdag ruim boven de 10 graden uit. Op de Wadden blijft de temperatuur mogelijk wat achter. De eerste dagen is het droog, met veel ruimte voor de zon en in de heldere nachten nog temperaturen rond nul. Later in de week neemt de kans op regen toe en verdwijnt de kans op nachtvorst.

Za
02 mrt
wolk
Zo
03 mrt
wolk
Ma
04 mrt
wolk
Di
05 mrt
wolk
Wo
06 mrt
wolk
Do
07 mrt
wolk
Zonneschijn in % 20 40 50 60 60 40
Neerslag in % 10 10 10 10 10 40
Minimum temp in C° 2 1 0 1 2 4
Maximum temp in C° 7 8 9 10 12 13
Windrichting nw no o zo zo zo
Windsnelheid (Bft) 2-3 2-4 3 3 2 2
Windsnelheid zee (Bft) 3-4 3-5 4 5 3 4

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?