18.4 C
Medemblik
3 juli 2020 22:08
Medemblik Actueel.

Politie pakt 20-jarige inwoner Hauwert op wegens heling en diefstal

Grootebroek – Op zaterdagmorgen hield de politie drie personen aan op verdenking van helding en diefstal. Ook hadden de verdachten, een 19-jarige man uit Bovenkarspel, een 20-jarige man uit Hauwert en een 16-jarige jongen uit Hoorn, inbrekersgereedschap bij zich. Omstreeks 01.00 uur zag de politie dat twee fietsen met een touw een bromfiets voorttrokken op het fietspad langs de Burg. J.N.Stuifbergenlaan in Grootebroek. De bromfiets had geen verlichting.

Controle

Bij controle bleek de bromfiets vanaf november 2011 als gestolen geregistreerd te staan. Controle van de verdachte leverde nog twee vermoedelijk gestolen vlaggen op en inbrekersgereedschap zoals een beitel, schroevendraaiers, een zaklamp en een bivakmuts. Bovendien bleek een van de fietsen in februari 2013 te zijn gestolen.
De verdachten werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De fiets, de bromfiets en het gereedschap zijn in beslag genomen.

Reageren via facebook