4.3 C
Medemblik
17 januari 2021 11:57
Medemblik Actueel.

Onderzoekje: Lokale politieke websites en zijn ze up to date..

Medemblik – Het was weer eens tijd voor een onderzoekje en deze keer hebben wij ons gericht op de websites van de diverse politieke partijen binnen de gemeente Medemblik en de nieuwsvoorziening richting de inwoners van de gemeente Medemblik.

Wij hebben gekeken naar:

  • Updates van het nieuws
  • Openbaarheid ingezonden schriftelijke vragen richting het college van B & W
  • Agenda / fractievergaderingen.

De uitkomst.  We kunnen stellen dat het in het algemeen zeer droevend is gesteld met de nieuwsvoorziening van de politieke partijen richting de inwoners van Medemblik.  Op enkele uitzonderingen , de VVD, PvdA en D’66,  na is het huilen met de pet op.  De website van Progressief West-Friesland wordt waarschijnlijk in zijn geheel niet meer bijgehouden daar daar de laatste update uit november 2012 komt.  Maar ook de ChristenUnie mag zich wel eens 100x achter de oren krabben of dit nu wel de bedoeling is van je achterban via de nieuwe media up to date te houden. Het CDA is overgestapt op een geheel nieuwe website maar ook daar lijkt niemand te geven om de website. Het laatste nieuwsfeitje daar gepost is van 4 november 2012.

PW2010 valt er zo’n beetje tussen in, de website wordt sporadisch met nieuws bijgehouden maar ook daar lijkt het of er niets gebeurd vanuit deze fractie richting de politiek van Medemblik. De website van Rinus Huijsen zijn OWP praten wij niet eens over, die publiceren niet eens nieuws. Gemeentebelangen gaat vooral voor geel, knalgeel maar ook daar konden wij geen nieuws/agenda vinden.

 

Join the Forum discussion on this post

Reageren via facebook