Medemblik Actueel.

Fietstraining bij de Vlietlanden

Onderdijk|Ingezonden mededeling – Ook in 2013 staat een West-Friese trainingsklassieker voor wielrenners op het programma. Na een zeer succesvolle editie in 2012 vindt de wedstrijd ook dit jaar plaats bij de Vlietlanden in Onderdijk. Om het golfterrein kunnen wielrenners zondag 10 maart terecht op een 4,5 kilometer lang parcours. 

De wedstrijd is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen Stichting Wielervrienden Medemblik en de Stichting Enkhuizer Wielerstad. In 2011 hield Wielerstad Enkhuizen al een trainingsomloop nabij Enkhuizen. Omdat rond Medemblik een veel mooier parcours werd gevonden, koos de stichting voor een verhuizing.

De honderd kilometer lange wedstrijd, die vorig jaar een prooi werd voor Nibbixwouder Robbert-Jan Mol, staat open voor alle categorieën vanaf de nieuwelingenleeftijd. Er wordt gestreden in een tweetal categorieën. Elite, beloften, junioren, amateurs en sportklasse-renners starten exact om 11.00 uur. Direct daarna volgt het vertrek van de nieuwelingen aangevuld met alle damescategorieën.

De inschrijving vindt plaats in de kantine van Golfbaan de Vlietlanden aan de Grutteweide in Onderdijk. Het inschrijfgeld bedraagt vijf euro.

Reageren via facebook