12.5 C
Medemblik
8 juli 2020 06:34
Medemblik Actueel.

Weerbericht vrijdag 1 maart – Opnieuw veel bewolking

Medemblik – De bewolking overheerst in eerste instantie en vooral in het zuiden valt lokaal wat lichte (mot)regen. In de loop van de dag klaart het hier en daar wat op. Het wordt 4 tot 7 graden. De komende dagen verandert er weinig. Na het weekend wordt het beduidend zachter. Dubbele cijfers zijn goed mogelijk!

Vandaag komt opnieuw veel bewolking voor. Vanochtend kan vooral in het zuiden soms wat regen of motregen vallen. In het noorden is het droog en komen een paar opklaringen voor. Vanmiddag breekt op meer plaatsen de zon mogelijk even door. Het wordt 4 graden in bewolkte gebieden en 7 graden waar de zon doorbreekt. Er staat een matige wind uit noordelijke richting.

Vanavond en vannacht neemt de kans op opklaringen toe, maar vooral het westen blijft gevoelig voor lage bewolking. In opklaringsgebieden komt het tot lichte vorst. Onder de bewolking blijft de temperatuur een graadje boven nul.

Morgen start de dag met lage bewolking, nevel of mist. Opnieuw zal dit alles niet gemakkelijk optrekken. Het zuidoosten en oosten hebben de beste papieren om de zon te zien te krijgen. Het blijft droog en de temperatuur varieert van 4 graden onder de bewolking tot 7 graden in de zonnige gebieden. In de nacht naar zondag trekt meer bewolking over en valt lokaal een spat (mot)regen.

Zondag draait de wind naar het oosten en komt de aanvoer van wat drogere lucht op gang. Of de bewolking hierdoor al het onderspit gaat delven is de vraag. Lukt dit dan boekt de temperatuur mogelijk al een graadje winst.

Na het weekend draait de wind verder door naar het zuidoosten tot zuiden. Uit deze hoek zijn niet alleen opklaringen te verwachten, maar ook flink zachtere lucht. Vanaf dinsdag is (vooral in het zuiden) kans op temperaturen in de dubbele cijfers. Later in de week zijn zelfs temperaturen van 15 graden niet uitgesloten, maar de kans op regen neemt dan ook toe. Het wordt lente!

Vr
01 mrt
wolk
Za
02 mrt
wolk
Zo
03 mrt
wolk
Ma
04 mrt
wolk
Di
05 mrt
wolk
Wo
06 mrt
wolk
Zonneschijn in % 30 10 20 50 60 60
Neerslag in % 30 10 10 10 10 10
Minimum temp in C° 1 -1 1 -1 -0 0
Maximum temp in C° 5 5 6 7 10 11
Windrichting noord nw noord zo zo zo
Windsnelheid (Bft) 4 2-3 2 3 3 3
Windsnelheid zee (Bft) 5 3 3 4 4 4-5

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?