Medemblik Actueel.

Rood begint enquête op Horizoncollege Hoorn

Hoorn – Leden van ROOD, jong in de SP, gaan op dinsdag 5 maart de straat op om scholieren van het Horizoncollege in Hoorn te vragen naar hun mening over hun opleiding. De ROOD-leden beginnen de enquête omdat een aantal van hen zelf ook op het Horizon zit en tegen problemen aanloopt. Met het onderzoek wil ROOD aandacht vragen voor de kwaliteit op de MBO-instelling in Hoorn.

Van medescholieren en uit eigen ervaring is bekend dat mensen die een opleiding volgen op het Horizon veel problemen ervaren: van traag werkende computers, afwezigheid van docenten bij lessen tot gerommel met roosters. ROOD wil met het onderzoek achterhalen hoe andere leerlingen er naar kijken. Met als doel: aanpak van de problemen en daarmee verbetering van het onderwijs.

‘Veel van de problemen spelen nu al jaren. Het is hoog tijd dat er nu eens aandacht wordt geschonken aan de problemen die veel scholieren ervaren. Vaak hebben mensen gewoon het idee dat je niet serieus wordt genomen,’ aldus één van de initiatiefnemers van het onderzoek, Lisa Klinkenberg (19), ‘We willen het nu graag beter in kaart brengen. Daar gaan we nu dus de straat voor op.’ Het is de bedoeling de resultaten van de enquête zo snel mogelijk (‘liefst voor april’) aan de schooldirectie te overhandigen, in de hoop dat zij iets aan de situatie zal verbeteren. Als dat nodig mocht blijken zal ROOD samen met de scholieren in actie komen.

ROOD is de jongerenorganisatie binnen de Socialistische Partij. Sinds 2012 is er ook in Hoorn en omgeving een groep actief. De lokale groep heeft eerder actie gevoerd tegen de afschaffing van de Ov-chipkaart voor studenten op een aantal middelbare scholen in Hoorn. Na een succesvolle ledenavond is de groep gegroeid, waardoor de leden regelmatiger op straat te zien zullen zijn. De lokale ROOD-groep hoopt in de omgeving van Hoorn de leefomgeving en de kansen van jongeren te verbeteren.

Reageren via facebook