14.4 C
Medemblik
29 mei 2020 12:53
Medemblik Actueel.

Weerbericht maandag 25 februari – Hardnekkige bewolking

Medemblik – Vandaag valt hier en daar wat (natte) sneeuw of regen en overheerst de bewolking. Er staat een meest matige noordoostenwind en het wordt gemiddeld 3 graden. De komende dagen wordt het droger en stijgt de maximumtemperatuur nog een paar graden verder. Desondanks blijft de bewolking het weerbeeld domineren.

Vandaag trekt zachtere lucht uit Griekenland via Oost-Europa ons land binnen. Het is overwegend bewolkt en door de zachtere lucht valt er verspreid over de dag wat neerslag in de vorm van natte sneeuw of regen. Bij een iets afgezwakte, maar nog steeds meest matige noordoostenwind wordt het een graad of 3. Vanavond en vannacht wordt het droger en koelt het af naar temperaturen op of net boven het vriespunt.

Morgen krijgt een hogedrukgebied steeds meer grip op ons weer. Er is veel bewolking aanwezig, maar het blijft overwegend droog. Er waait een matige noordoostenwind bij gemiddeld 4 graden.

Woensdag blijft de bewolking het weerbeeld domineren. De kans op neerslag is klein en de middagtemperatuur ligt op 4 of 5 graden.

De dagen daarna verplaatst het hogedrukgebied zich langzaam naar het westen. Daardoor draait de wind geleidelijk naar het noorden tot noordwesten. De middagtemperaturen komen rond 5 graden uit en in de nacht is kans op enkele graden vorst. Van lenteweer kunnen we vooralsnog niet spreken.

Reageren via facebook