20 C
Medemblik
20 mei 2020 16:12
Medemblik Actueel.

IVN – Ratten als huisdieren

West-Friesland – Op zondag 3 maart om 14.00 uur krijgt het IVN West-Friesland slimme snuffelaars op bezoek. Tonia Vergunst neemt haar tamme ratten mee naar het Streekbos Paviljoen. Ze vertelt over de leefwijze, verzorging, aankoop, eetgewoonten en voortplanting van deze intelligente knaagdieren.

Ratten kunnen heel tam worden als ze regelmatig worden opgepakt en leren snel. Ze herkennen hun baasje aan de geur. Het zijn van nature nachtdieren, maar ze zijn meestal ook overdag actief. Zwarte ratten zijn variabel in kleur en hun staart is langer dan hun lichaam. Ze kunnen goed klimmen. De bruine rat is een betere zwemmer en leeft in grote families bijeen.

  • Waar: Streekbos Paviljoen Veilingweg 21a, Bovenkarspel
  • Wanneer: zondag 3 maart 2013
  • Hoelaat: 14:00 uur
  • Kosten: Gratis

Reageren via facebook