D66 Medemblik – Bibliotheken moeten open blijven

Medemblik – D66-fractievoorzitter Hans Tigges heeft in de Medemblikse gemeenteraad een sterk pleidooi gehouden voor behoud van de bibliotheken. Vooral het bibliotheekbestuur kreeg er van langs.

 De Westfriese Bibliotheek is van plan om in de grote gemeente Medemblik slechts 1 grote bibliotheek aan te houden met daarbij een paar kleine vestigingen alleen voor kinderen en ouderen. Inmiddels draaien de bibliotheken in Wervershoof en Wognum al op halve kracht en per juli zal 1 van de vestigingen helemaal sluiten. Volgens het bestuur zou dat niet anders kunnen na grote bezuinigingen.
Tigges heeft een andere visie: de bibliotheek weet al jaren dat er bezuinigingen aankomen en is furieus dat de Westfriese Bibliotheek zo laat en met een weinig creatief plan komt. De fractievoorzitter nam zelfs het woord chantage-politiek in de mond.

D66 wil dat de bibliotheek voor een brede groep mensen bereikbaar blijft. Daarvoor moet er meer ondernemingszin bij de Westfriese Bibliotheek komen: acquisitie bij fondsen, samenwerken met locale en regionale ondernemers en instellingen. En daarbij, oog hebben voor de kwaliteit van de medewerkers hebben en de positieve bijdrage die vrijwilligers leveren.
D66 Medemblik is niet van zins lang te wachten op alternatieve plannen en wil in juni een oplossing voor de bibliotheken.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.