16.5 C
Medemblik
27 mei 2020 21:23
Medemblik Actueel.

Braakballen pluizen, botjes tellen

West-Friesland – Het IVN West-Friesland organiseert in samenwerking met Landschap Noord-Holland een leuke en leerzame pluisavond op woensdagavond 20 februari. Inloop vanaf 18.30 uur – 22.00 uur bij IVN in het Streekbos Paviljoen, Veilingweg 21a, 1611 BN Bovenkarspel.

Landschap Noord-Holland werkt aan een systematisch onderzoek naar kleine zoogdieren in onze provincie. Omdat kerkuilen zeer honkvast zijn en veel van deze diertjes eten, gaan we in hun uilenballen op zoek naar skeletjes van hun prooien. Op deze manier kan met een zekere nauwkeurigheid worden bepaald hoeveel en welke zoogdiertjes er in een gebied te vinden zijn.

Kijk eens op www.uilenballenpluizen.nl voor meer informatie.

Het is gemakkelijk om mee te doen. Ervaring is niet vereist, enthousiasme wel. Voor de pluizers is er, koffie en thee, uilenballen en determinatiemateriaal. Neem een oude tandenborstel mee en eventueel een loep en pincet. Onder het pluizen wordt informatie verschaft over het onderzoek tot nu toe, en hoort u meer over uilen en zoogdiertjes.
Aanmelden kan via Ria de Graaf 0227-545216 of per mail r.de.graaf@ivn-westfriesland.nl

Reageren via facebook