22.4 C
Medemblik
12 augustus 2020 08:49
Medemblik Actueel.

Koken zonder Sterren – Mexicaanse burrito met kip

Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de bakplaat uit de oven.  Snij de kipfilets in zeer kleine stukjes en voeg naar eigen smaak de Seasoning mix toe. Fruit de knoflook en voeg de kip toe.  Voeg zodra de kip bijna gaar is de uitgelekte kitneybonen en mais toe. Snij de tomaten en voeg ook deze toe.

Leg 1 Tortilla op de bakplaat met bakpapier en verdeel een deel van de inhoud van de pan over het midden van de tortilla, van boven naar beneden. Flap daarna de twee zijkanten over het midden en draai de burrito om. Verdeel een dunne laag salsasaus goed over het gehele bovenste oppervlak en voeg daarna de geraspte kaas toe. Als laatste gaat er nog een goede lepel zure room overheen.

Doe dit ook voor de overige 3 tortilla’s en plaats de bakplaat in de oven. zodra de kaas is gesmolten( ongeveer 5-10 minuten) kunnen de burrito’s worden geserveerd. Gebruik spatels om de burrito van de bakplaat op het bord te krijgen.

Serveer dit gerecht met een frisse salade.

Ingrediënten

 • 4 kipfilets
 • 1 blik kitneybonen
 • 1 blik mais
 • 4 grote Tortilla’s
 • 200 ml zure room
 • 1 potje salsa (casa fiësta)
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 zakje geraspte kaas
 • 1 zakje Fajita(kip) Seasoning mix (casa fiësta)
 • 2 Tomaten
 • Bakpapier

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?