1.2 C
Medemblik
24 januari 2021 21:36
Medemblik Actueel.

Weerbericht zaterdag 16 februari – Vrij veel bewolking

Medemblik – Komende dagen is van winterweer geen sprake in Nederland. De kou heeft zich teruggetrokken tot voorbij Polen. Toch lijkt volgende week de stroming naar het oosten te draaien en neemt de kans op kouder winterweer toe. Het blijft daarbij overwegend droog.

Vandaag hebben wij te maken met vrij veel bewolking, maar zo nu en dan zal ook de zon zich even laten zien. De temperatuur loopt op tot zo’n 7 graden waarbij de wind waait uit het westen met 2 á 3 Bft.

Vanavond en vannacht blijft de bewolking hardnekkig en komt de minimumtemperatuur niet al te laag uit; minima rond het vriespunt.

Morgen neemt in de middag de kans op zon voorzichtig toe. Doordat de stroming zwak is breiden de opklaringen zich maar moeizaam uit. Het blijft droog en het wordt maximaal 7 graden. De wind houdt zich rustig en komt uit een zuidoostelijke richting. In de avond komt een enkele opklaring voor en in de nacht naar maandag gaat het een graadje vriezen.

Volgende week bouwt een hogedrukgebied zich op boven onze regio. Dit zorgt voor een aanhoudend rustig weerbeeld waarbij de kans op zon toeneemt. In dergelijke situaties kan ook gemakkelijk mist of lage bewolking ontstaan en is een gedetailleerde verwachting lastig te geven. Aan de middagtemperatuur verandert voorlopig weinig, maar de nachten verlopen een fractie kouder. De kans op nachtvorst is vrij groot.

Za
16 feb
wolk
Zo
17 feb
wolk
Ma
18 feb
wolk
Di
19 feb
wolk
Wo
20 feb
wolk
Do
21 feb
wolk
Zonneschijn in % 10 20 30 40 30  30
Neerslag in % 30 10 10 10 20  25
Minimum temp in C° 3 0 -1 -2 -2  -3
Maximum temp in C° 7 5 5 5 3  2
Windrichting west zo zo noord no  o
Windsnelheid (Bft) 2 2 2 3 3  3
Windsnelheid zee (Bft) 3 3 3 4 4  4

Reageren via facebook