VVD feliciteert ‘Vrienden van de Weid’ met taart!

Andijk- Jaarlijks spreekt de VVD Noord-Holland met de Taartenactie haar waardering uit aan een bijzondere vrijwilliger in de gemeente. Statenlid Henk Hansen en Andrea van Langen, fractievoorzitter van de VVD Medemblik, verrasten vrijdag 8 februari Elwin Houwen met een symbolische blijk van waardering. De voorzitter van de ‘Vrienden van de Weid’ heeft samen met een leger vrijwilligers het voortbestaan van Zwembad de Weid in Andijk gered. Van Langen: ‘Het zwembad verloor zijn exploitatiesubsidie en kon niet meer commercieel worden gerund. Maar hier hebben ze het hoofd niet laten hangen en het heft in eigen handen genomen!’

De gemeente wordt gekort door het Rijk en moet door de crisis bezuinigen, dat heeft ook gevolgen voor de subsidies. Het staat daarom als een paal boven water dat er in de toekomst steeds vaker een beroep zal worden gedaan op vrijwilligers. Van Langen: ‘Het jaarlijkse bedrag aan Optisport was niet meer te betalen. De Weid heeft met een goed verhaal en een degelijke begroting de gemeente kunnen overtuigen dat het ook voor minder subsidie te doen was.’ Afgelopen week kwam het goede nieuws dat het zwembad open blijft. Onder voorbehoud dat de gemeenteraad nog wel haar akkoord moet geven, maar er worden geen verrassingen verwacht.

Leuk om te vermelden is dat Karin, de vrouw van Elwin, in van de VVD in buurgemeente StedeBroec een taart ontving en dat zoon Finn (11) zich ook als vrijwilliger inzet: een betrokken familie dus! Op 27 april aanstaande staat de opening gepland. Voor die tijd zal gestart worden met het onderhoud. Meer nieuws hierover volgt ongetwijfeld via de ‘Vrienden van de Weid’ die hebben aangegeven dat extra vrijwilligers altijd welkom zijn. Opgave via vriendenvandeweid@gmail.com

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.