18.2 C
Medemblik
4 augustus 2020 14:31
Medemblik Actueel.

Koken zonder Sterren – Hertenbiefstuk met gesmoorde kool en rode wijnjus

Medemblik – De kok zonder 1 enkele ster heeft zich weer uitgeslooft in de keuken en bedacht het volgende recept om op tafel te zetten.

Bereiding
Begin met de groene of rode kool; snijd deze goed fijn en verwijder het hart van de kool. Snijd de sjalot fijn en fruit deze aan in de boter. Roer de groene of rode kool en het karweizaad erdoor en laat dit op laag vuur met de deksel op de pan gaar smoren. Kook voor de saus de rode wijn in tot ongeveer 1 dl en voeg de wildfond toe. Kook verder in en voeg eventueel iets suiker toe. Bak de hertenbiefstukjes rondom bruin en gaar ze verder in de oven tot de gewenste gaarheid is bereikt.

Ingredienten

  • 4 hertenbiefstukjes van elk 150 gram 
  • 1 groene kool of rode kool
  • 2 sjalotjes 
  • 1 theelepel karweizaadjes 
  • 200 gram roomboter 
  • Voor de saus: 
  • 1/2 liter rode wijn 
  • 2 dl wildfond

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?



Uw banner hier?