1.2 C
Medemblik
24 januari 2021 21:38
Medemblik Actueel.

Weerbericht dinsdag 12 februari – Koud winterweer

Medemblik – Vandaag en morgen is het nog volop winterweer, maar donderdag doet zachte oceaanlucht een aanval. De dooiaanval gaat naar verwachting gepaard met winterse neerslag en gladheidperikelen. De dagen daarna ligt de temperatuur overdag ruim boven nul. De kans op nachtvorst blijft aanwezig.

Vandaag is het op de meeste plaatsen droog en zijn er zonnige perioden, waarvan de meeste in het zuiden. Het noorden maakt kans op een enkele sneeuwbui. De middagtemperatuur ligt rond of net boven nul en de wind is matig tot vrij krachtig uit het noordoosten.

Vanavond en vannacht gaat het tijdens opklaringen ongeveer 5 graden vriezen, maar in de kustgebieden wordt het minder koud. Het noorden blijft bovendien gevoelig voor hardnekkige wolkenvelden.

Morgen overdag is het droog en wolkenvelden worden afgewisseld door zonnige perioden. Er staat slechts een zwakke tot matige oostenwind en de middagtemperatuur weet een graadje boven het vriespunt uit te komen.

Donderdag volgt een dooiaanval, die gepaard gaat met winterse neerslag. De temperatuur weet vooral aan zee boven nul uit te komen, landinwaarts blijft het kwik rond het vriespunt schommelen. De neerslagvorm en hoeveelheid is nu lastig in te schatten en kan van plaats tot plaats sterk verschillen.

De dagen daarna wordt het minder koud, maar de kans op nachtvorst blijft aanwezig. Overdag wordt het 5 of 6 graden, wat normaal is voor de tijd van het jaar. Af en toe valt er wat neerslag, maar grote hoeveelheden worden zeker niet verwacht.

Di
12 feb
wolk
Wo
13 feb
wolk
Do
14 feb
wolk
Vr
15 feb
wolk
Za
16 feb
wolk
Zo
17 feb
wolk
Zonneschijn in % 40 50  50 10 20 10
Neerslag in % 10 10  10 60 40 50
Minimum temp in C° -3 -4  -3 2 1 0
Maximum temp in C° 1 1  3 6 6 5
Windrichting no zo  w/zw zw west noord
Windsnelheid (Bft) 3-4 2-3  3 3 3 3
Windsnelheid zee (Bft) 4-5 3  4 4 4 4

Reageren via facebook