Medemblik Actueel.

Bijeenkomsten

Archeologie en landschap

Wognum – De historische stichting De Cromme Leeck organiseert op vrijdagavond 22 februari (20.00 uur) een lezing waarbij Carla Soonius van Archeologie Westfriesland vertelt over het landschap en de archeologie van midden West-Friesland. Dat doet ze op een unieke locatie: bij John Koomen Tuinen aan de A.C. de Graafweg in Wognum. Voorafgaand aan de lezing houdt John Koomen een korte inleiding over de filosofie achter zijn bedrijf.

Regio archeoloog Carla Soonius staat in haar lezing stil bij de geologische opbouw van West-Friesland. Kennis van die opbouw is nodig om te begrijpen welke delen van het landschap bewoonbaar waren. Daarnaast geeft ze informatie over de regionaleverwachtingen- en waardenkaart die in ontwikkeling is en ze gaat in op het belang en de mogelijkheden van deze kaart. Ook zal ze vertellen over de opgravingen die vorig jaar zijn gedaan aan de Kerkstraat in Wognum.

Lezing: Archeologie en landschap van West-Friesland door Carla Soonius, Archeologie West-Friesland

Vrijdag 22 februari bij John Koomen Tuinen, A.C. de Graafweg 21a, 1687 PS Wognum

Ontmoetingsruimte open: 19.30 uur, aanvang 20.00 uur

Donateurs Cromme Leeck vrij entree, belangstellenden 2 euro.

Foto:

Carla Soonius van Archeologie West-Friesland vertelt onder meer over de opgraving aan de Kerkstraat in Wognum.

Reageren via facebook