Provincie verkoopt deel kunstcollectie

kunstcollectie
kunstcollectie

HaarlemDe provincie Noord-Holland verkoopt een deel van haar kunstcollectie. De verkoop vindt plaats van 11 februari tot en met 15 maart. Ruim 400 werken worden dan te koop aangeboden in een speciaal ingerichte galerie aan de Dreef 32 in Haarlem. De galerie is op werkdagen geopend tussen 10.00 uur en 16.00 uur.

De provincie stoot een deel van de provinciale kunstcollectie af. In totaal gaat het om 776 werken. Een deel is al geschonken aan instellingen en verkocht via de kunsthandel. Zo’n 200 werken zijn onlangs verkocht aan het personeel van de provincie Noord-Holland. 

Reden voor de verkoop is de nieuwe inrichting van de kantoren aan de Dreef en aan het Houtplein. De mogelijkheden om de kunstwerken op te hangen of te plaatsen is op beide locaties sterk afgenomen. Hierdoor staat een groot deel van de collectie permanent opgeslagen in een depot. Daarnaast is besloten om alleen werken te houden die een relatie hebben met Paviljoen Welgelegen en de provincie Noord-Holland. Een groot aantal werken van Noord-Hollandse kunstenaars blijft ook in de collectie.

Meer informatie:
Galerie Nieuw Schoten verzorgt de verkoop van de collectie.
Contact:  Raymond Hensgens / Maria Bij de Vaate
023-5264822 / 06-28234673
info@galerienieuwschoten.nl
Bezoekadres: Dreef 32, Haarlem

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.