15.1 C
Medemblik
7 juli 2020 18:58
Medemblik Actueel.

Anne en Tiny stoppen er mee

Tiny Slippens en Anne Veken: vijf jaar organisatie van reisjes voor ouderen die anders nauwelijks op pad gingen. (Foto: Theo Annes)
Tiny Slippens en Anne Veken: vijf jaar organisatie van reisjes voor ouderen die anders nauwelijks op pad gingen. (Foto: Theo Annes)

Medemblik – Op stap met Anne en Tiny. Dat is voor heel wat ouderen uit de gemeente Medemblik die ouderenreizen maakten via het locale ouderenwerk, toch een begrip geworden. Anne Veken en Tiny Slippens organiseren dit jaar voor de vijfde keer zo’n vakantie. Maar ook voor het laatst, kondigden ze onlangs aan. Tal van verhalen weten ze te vertellen nu de laatste reis volop in voorbereiding is. Hoewel, de laatste? “Zeg nooit, nooit”.

Vrijwilligers Anne Veken (68), en Tiny Slippens (53), organiseren dit jaar voor de vijfde keer het meerdaagse voorjaarsreisje (per bus), voor ouderen uit de gemeente Medemblik. Met dit lustrum reizen ze af naar de Belgische Ardennen. In voorgaande jaren gingen de 5-daagse reizen naar Valkenburg en Duitsland, (Frankenland, Sauerland en Eiffel & Moezel). 

België
“Via Baukje Visser van het ouderenwerk in de gemeente Medemblik ben ik benaderd”, vertelt Anne. “Ik werkte toen nog bij de Zonnebloem en Baukje kwam met het idee om de voorjaarsreisjes ook in deze streek te organiseren. In Den Helder en Alkmaar deden ze dit namelijk al en als iets een succes is, steekt de één de ander snel aan”. Op zoek naar een maatje kwam Anne 5 jaar geleden bij Tiny terecht. “We konden elkaar van het dorp en ik wist van tevoren dat het goed zou klikken. We raakten dan ook snel op elkaar ingespeeld en ik zou het niet zonder haar hebben kunnen doen”.

Omdat de busreizen niet te lang mogen duren en ze de buurlanden soms al meerdere malen hebben bezocht, wordt de keus voor de reisjes lastiger. “We boeken de busvakanties via een touroperator en we zijn afhankelijk van de door hun aangeboden verzorgde vakanties. Aangezien dit aanbod niet tot weinig wordt vernieuwd, hebben we de leukste en geschiktste reizen straks allemaal gehad. Daarom hebben we besloten dat België onze laatste voorjaarsreis wordt”.

De rest van het verhaal leest u op Dichtbij

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?