16.6 C
Medemblik
10 juli 2020 16:52
Medemblik Actueel.

Andijk: Samen voor een wijkgerichte aanpak

wijkgerichte aanpak
wijkgerichte aanpak

Andijk – Coöperatie VGZ en gemeente Medemblik ondertekenen convenant voor drie jaar. Dinsdag 29 januari ondertekenden wethouder Dirk Kuipers, Hein Hoekstra van Coöperatie VGZ en Paul Saelman van het Zorgkantoor Noord-Holland Noord het convenant ‘Wijkgericht werken doe je samen’. Met de ondertekening kiezen Coöperatie VGZ en Medemblik voor een gezamenlijke aanpak op het brede terrein van zorg, welzijn en ondersteuning voor een periode van drie jaar.

Vergrijzing en een toename van het aantal chronisch zieken zijn oorzaken van een grotere druk op het zorgstelstel. Door de zorg beter te organiseren, worden zieke mensen sneller geholpen en door mantelzorgers ondersteund. Ze houden zelf de regie over hun gezondheid en kunnen langer zelfstandig blijven wonen.

Naast Medemblik start VGZ ook pilots in onder andere Rotterdam, Maastricht en Nijmegen. Medemblik is daarmee de enige plattelandsgemeente waar deze samenwerking tot stand is gekomen.

Samen voor een wijkgerichte aanpak

In Andijk zijn verschillende organisaties zoals Omring, Wering, Wonenplus, jongerenwerk en vrijwilligers al met elkaar in gesprek over het opzetten van een wijknetwerk. De samenwerking is geen organisatie op zich maar een schakel tussen het sociale- en zorgnetwerk. Hierdoor ontstaat er een wijknetwerk om wijkbewoners dichtbij huis een betere kwaliteit van zorg en ondersteuning te bieden.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?