14.7 C
Medemblik
4 juli 2020 09:34
Medemblik Actueel.

17-jarige Medemblikker aangehouden voor overval snackbar Alkmaar

overval snackbar Alkmaar
overval snackbar Alkmaar

Alkmaar – Een 17-jarige Alkmaarder is donderdagochtend aangehouden op het politiebureau. Hij moest zich melden omdat hij ervan wordt verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij een poging overval op een snackbar op de Kanaaldijk in Alkmaar op 21 februari 2012.

Er kwamen die avond om 21.45 uur twee mannen de snackbar binnen met een mogelijk vuurwapen. De eigenaresse en haar man wisten de overvallers de zaak uit te sturen, waarna deze er te voet vandoor gingen.

Voor deze poging overval werden eerder een eveneens 17-jarige jongen uit Alkmaar en een 17-jarige jongen uit Medemblik aangehouden. Deze laatste verdachte werd in januari aangehouden omdat hij een overval op een edelsmid in De Rijp zou voorbereiden. Bij zijn aanhouding bekende hij de poging tot overval op de snackbar. Het overvallenteam kwam door zijn aanhouding de twee andere verdachten op het spoor.

Voor de voorbereiding van de overval op de juwelier werden drie verdachten van 17,18 en 22 jaar uit Medemblik en Zuid-Scharwoude aangehouden. Zij zijn inmiddels op vrije voeten en zijn in afwachting van hun rechtszitting.

Reageren via facebook