16.9 C
Medemblik
21 oktober 2020 21:16
Medemblik Actueel.

Weerbericht maandag 4 februari – Vanochtend regen, vanmiddag zon

Regen, later zon
Regen, later zon

Medemblik – De komende dagen staan in het teken van vrij wisselvallig weer met regelmatig buien en af en toe veel wind. In eerste instantie is het nog vrij zacht, maar in de loop van de week wordt met een noordelijke stroming koudere lucht ons land ingeblazen. Bovendien vallen er regelmatig winterse buien.

Vandaag zal het in de ochtend vooral regenachtig zijn, maar in de loop van de middag gaat het meer en meer opklaren en zien we ook regelmatig de zon zijn best doen. De temperatuur loopt nog op tot een vrij normale 7 á 8 graden maar de wind is wel aanwezig, deze waait uit het noordwesten met 4 á 5Bft.

Vanavond trekken vanuit het noorden buitjes het land in. In eerste instantie zijn dit voornamelijk regenbuien, maar door de aanvoer van koudere lucht krijgen ze steeds meer een winters karakter. Vannacht is in het hele land kans op een aantal buien bij minima tussen 2 en 5 graden.

Morgen lijkt een gure dag te worden; er staat overdag een stevige zuidwesten- tot westenwind en daarbij trekken regelmatig winterse buien over het land. Naast regen is er dus ook kans op natte sneeuw en hagel. Het kwik stijgt met moeite naar een graad of 5 à 6.

Woensdag en de dagen daarna blijft het wisselvallig weer. De stroming wordt noordelijker en daarmee stroomt koude lucht het land binnen. Eind van de week wordt het overdag nog maar 3 à 4 graden, ’s nachts keert de vorst terug. De neerslag vertoont steeds meer winterse trekjes, met daarbij de perikelen tot gevolg.

 Vooruitblik Di
05 feb
wolk
Wo
06 feb
wolk
Do
01 jan
wolk
Vr
08 feb
wolk
Za
09 feb
wolk
Zonneschijn in % 40 20  20 20 20
Neerslag in % 90 90  70 50 50
Minimum temp in C° 3 1  0 -1 -3
Maximum temp in C° 5 5  4 4 3
Windrichting west nw  nw nw west
Windsnelheid (Bft) 5 5  3 3 3
Windsnelheid zee (Bft) 6-7 6-7  5-7 4 4

Reageren via facebook